Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Британці готові відкинути Brexit на користь ЄС

Жителі Великої Британії готові відкинути Brexit і залишити свою країну у складі ЄС. Про це з посиланням на опитування повідомляє Reuters, передає УНН.

У випадку нового голосування щодо Brexit 54% британців підтримали б варіант "залишитися" проти 46%, які б цього не підтримали, свідчать дані дослідження Survation для Channel 4.

Британія повинна покинути блок 29 березня, Лондон і Брюссель працюють над забезпеченням досягнення угоди про умови виходу Великої Британії з ЄС і уникнення руйнівного сценарію "без угод".

Навіть якщо Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виграє битву у своїй Консервативній партії, щоб завершити укладення угоди, опитування Survation показало, що 33% людей відхилять її, тоді як 26% погодилися б з угодою.

Якщо Мей не зможе домовитися про угоду до 29 березня, 36% сказали, що Велика Британія повинна вийти з ЄС без угоди, 35% сказали, що країна повинна залишатися у ЄС, і 19% сказали, що вихід повинен бути відкладений до досягнення угоди.

Однак, якби Мей досягне угоди, 43% підтримали б референдум, щоб вибрати між прийняттям угоди або тим, щоб залишитися в ЄС, у порівнянні з 37%, які будуть виступати проти цього вибору.

Опитування проводилося у вигляді онлайн-інтерв'ю 20 тисяч людей з 20 жовтня по 2 листопада.

Вихід з ЄС підтримали у Великій Британії під час референдуму у червні 2016 року з 51,9% до 48,1% голосів проти. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей неодноразово виключала черговий референдум з цього питання.

Нагадаємо, більше мільйона людей підписали петицію за новий референдум стосовно Brexit.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ