Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Брюссель просив Україну не спекулювати щодо дати парафування Угоди

Брюссель просив українську сторону не спекулювати щодо можливої дати парафування Угоди про асоціацію доти, поки в переговорному процесі в самому ЄС не буде поставлена остання крапка.

«Саме тому ми і просили українську сторону утриматися від оприлюднення можливої дати», — сказав у вівторок у Брюсселі високопоставлений дипломат Європейського Союзу, коментуючи інформацію про парафування Угоди про асоціацію 30 березня.

Разом з тим він підтвердив, що попередньо Київ і Брюссель погодили конкретну дату, але «робота ще не завершена, остання точна ще не поставлена».

«Такими заявами українська сторона тільки завдає шкоди переговорному процесу, який ще триває всередині ЄС. Ще в ході досягнення домовленостей ми звернулися до української сторони з приводу утримання від оприлюднення дати — все може статися. Ситуація — нестійка. Це не приносить користі для остаточного ухвалення рішення», — підкреслив співрозмовник агентства.

Раніше у МЗС України зазначили, що Київ розраховує на парафування Угоди про асоціацію з ЄС до кінця березня.

При цьому народний депутат фракції Партії регіонів, співголова парламентського клубу «Україна — ЄС» Володимир Вечерко повідомив, що датою парафування стане 30 березня.

27 лютого європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявляв, що угода буде парафована протягом місяця, а її підписання - «десь восени, якщо ситуація в Україні зміниться».

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ