Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Бубка представив нових стипендіатів НОК: Львівщину представлятиме Наталія Козачук

6 квітня 2021 року під час Всеукраїнської онлайн-конференції регіональних осередків НОК України з нагоди Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку та проведення акції #WhiteCard, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка оголосив новий список атлетів-стипендіатів НОК України, які упродовж року працюватимуть в обласних відділеннях Національного Олімпійського комітету України.
Фото Відділення НОК України у Львівській області

Львівщину у цьому переліку після завершення місії майстра спорту України міжнародного класу з боксу Вікторії Вірт-Гарасимович, представлятиме членкиня національних збірних команд України з двох видів спорту (!): хокею на льоду (основний воротар) та регбі-7 Наталія Козачук. Про це повідомили у Відділенні НОК України у Львівській області.

При цьому головний олімпієць країни наголосив на важливості залучення провідних спортсменів до різноманітних освітніх проєктів, до спортивного управління, а програма підтримки атлетів-стипендіатів НОК, яка вже діє 10 років, відіграє важливу роль в інтеграції спортсмена в соціум після завершення змагальної кар’єри. Він зауважив, що атлети відіграють провідну роль не лише на спортивних аренах, а й поза ними - у прийнятті стратегічних рішень розвитку спорту. Цієї політики, започаткованої президентом МОК Хуаном Антоніо Самаранчем, за ініціативи якого олімпійці стали повноправними членами Міжнародного Олімпійського Комітету, дотримується й Олімпійський комітет України - успішно працює Комісія атлетів НОК, атлети представлені у складі Виконкому НОК, окрім того НОК ініціював створення Комісій атлетів при усіх національних федераціях, а також сприяє отриманню нових знань спортсменів, зокрема, через освітні програми на платформі Athlete 365, а також через інформаційно-освітній проєкт ʺSPORTCAMP&MOREʺ, ініційований Олімпійськими медалістками Наталією Добринською і Оленю Говоровою.

Варто відзначити, що і серед пріоритетів нещодавно прийнятою Сесією МОК стратегічної карти подальшого розвитку світового олімпізму - Olympic Agenda 2020+ є саме роль атлетів, посилення їхніх прав, захист чистих спортсменів, залучення найкращих спортсменів до пропаганди спорту та олімпійського руху.

За словами Сергія Бубки, протягом 10 років реалізації програми НОК щодо надання фінансової підтримки атлетам-стипендіатам практичне навчання пройшли близько 200 спортсменів. А вже з квітня, коли розпочинає свою роботу новий склад стипендіатів, розмір стипендії буде збільшено вдвічі. В цілому, НОК виділить цього року на таку програму близько 1 мільйона гривень.

Для стипендіатів, які працюватимуть у найближчий рік, було продемонстровано цікавий мотиваційний відеофільм ʺОлімпійський урок від Сергія Бубкиʺ, прозвучала актуальна інформація про особливості розвитку олімпійського руху в умовах пандемії COVID-19, гідного подолання викликів сьогодення на шляху до Ігор ХХХІІ Олімпіади 2020 року в Токіо та XXIV зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні; про щорічне відзначення 6 квітня Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру та проведення акції #WhiteCard (ʺБіла карткаʺ), підняття якої символізує позитивну силу спорту і означає справедливе відношення та надання рівних можливостей усім, хто бажає долучитися до здорового способу життя, мир, нейтральність і зобов'язання діяти спільно заради кращого світу.

Новий персональний склад атлетів-стипендіатів окрім Сергія Бубки привітали й побажали успіхів голова комісії ʺОсередки НОК Україниʺ Володимир Ковальов, директор департаменту співпраці з суб’єктами олімпійського руху Іван Бондарчук, голови обласних відділень, а також уславлена українська біатлоністка Ніна Лемеш, яка пройшла за останні 10 років шлях від стипендіата НОК України в Чернігівській області до заступника Міністра молоді та спорту України та першого заступника голови Чернігівської обласної ради, посади, яка зараз обіймає.

ʺСпортивна кар'єра швидкоплинна, тому треба дивитися в майбутнє заздалегідь. Ми розраховуємо на сучасне бачення та креативні ідеї спортсменів-стипендіатів, які можуть дати нове дихання діяльності наших регіональних відділеньʺ, - підкреслив Сергій Бубка.

Варто зазначити, що за десять років дії національної програми підтримки атлетів-стипендіатів, у відділенні НОК України у Львівській області, успішно й продуктивно працювали п'ятеро атлетів:

Христина Подгрушна-Опьола (2011-2012), гірськолижний спорт, учасниця зимових Олімпійських ігор 1994 року в Ліллегаммері;

Андрій Кісь (2013, 2015), санний спорт, учасник трьох зимових Олімпійських ігор 2006 (Турін), 2010 (Ванкувер) та 2014 (Сочі) років;

Юрій Гайдук (2014), санний спорт, учасник двох зимових Олімпійських ігор 2006 року в Туріні та 2010 року у Ванкувері

Галина Куречко (2016-2017), санний спорт, учасниця І Юнацьких зимових Олімпійських ігор 2012 року

Вікторія Вірт-Гарасимович (2018-2020), бокс, переможниця юніорських чемпіонатів світу та Європи-2011, призерка молодіжного чемпіонату світу-2013 з боксу.

Довідкова інформація про стипендіата відділення на 2021 рік:

Козачук Наталія Олексіївна, народилася 7 вересня 1997 року в місті Івано-Франківську.

З дитячого віку успішно займалася хокеєм, є однією із найкращих вихованок ХК ʺГалицькі Левиʺ (Новояворівськ). У 2013 році після закінчення середньої школи № 55 в місті Львові році вступила до Львівського державного університету фізичної культури на факультет фізичного виховання, який закінчила у 2017 році за ступенем вищої освіти бакалавр, напрям підготовки “Фізичне виховання”, а у 2018 році - за ступенем вищої освіти магістр за професійною кваліфікацією викладач фізичної культури, тренер. В студентські роки долучилася до жіночої регбійної команди ʺЛевиціʺ, в складі якої здобула ʺбронзуʺ Чемпіонату України з регбі-7 серед жіночих команд Суперліги.

Після здобуття вищої освіти влаштувалася на роботу у Львівський комунальний заклад “Клуб ігрових видів спорту” тренером-викладачем з регбі.

Є членом національних збірних команд України з двох видів спорту: хокею та регбі - 7.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ