Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бутусов про відставку Каська

Слова Віталія (Каська) з нагоди відставки - це гідно і по справі. І про корупцію, і про кругову поруку, і про прихід друзів Пшонки. Віталій поступив чесніше, ніж багато співробітників прокурорської корпорації, які йшли тихо, так, щоб повернутися. Але тепер йому треба дати свідчення в Національному антикорупційному бюро і сприяти залученню до кримінальної відповідальності керівництва ГПУ - за те, про що він розповів. Щоб це не було просто інформаційним шумом.

Про це написав Юрій Бутусов.

І далі: "Не можу сказати, що Касько і Сакварелідзе багато змогли зробити - але вони вперше стали якоюсь альтернативною вертикаллю в ГПУ. Це була надія.

Але мені здається, що оцінювати діяльність Каська треба об'єктивно і без емоцій. Його в Генпрокуратуру призначив ще Махницький, в травні 2014-го. І у нього було достатньо часу, щоб розібратися в діяльності наших генпрокурорів, дати їм оцінку, показати свої результати в роботі. Будучи куратором міжнародного співробітництва в ГПУ, Касько також несе свою частку відповідальності за всю міжнародну роботу ГПУ і по санкціях і по поверненню коштів сім'ї Януковича в бюджет. Досягнення, м'яко кажучи, не вражають.

Не можна забувати і факт, що Касько отримав під час служби в прокуратурі відразу дві службові квартири великої площі і перевів їх у приватну власність, і це не дозволяє, на мій погляд, говорити про те, що йому варто обіймати посади, пов'язані з боротьбою з корупцією.

Мені шкода, що багато розумних хлопців і дівчат, які прийшли на конкурс в генеральну інспекцію ГПУ, які повірили в швидкі зміни, які з ентузіазмом схопилися за можливість боротьби з корупцією, зараз розчаровані, і є під ударом, а їх кар'єра під питанням.

Поки Касько був в керівництві ГПУ, він прикривав їх своїм статусом. Зараз вони залишилися одні.

Джерела в ГПУ повідомляють: після відставки Каська все слідчі і прокурори, які мали якийсь стосунок до розслідування проти "діамантових" прокурорів Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна, виведені за штат і швидше за все будуть звільнені.

За діями слідчих відкрито дві кримінальні справи і одне службове розслідування.

Справа "діамантових" прокурорів - це по суті єдине і найгучніше досягнення Віталія Каська і Давида Сакварелідзе на керівних постах в Генеральній прокуратурі. Саме це розслідування і привело до відходу Сакварелідзе в Одеську область, а Каська - до відставки. Тому що в цьому випадку слідчі і прокурори під прикриттям Каська зачепили інтереси співробітників ГПУ, близьких до сім'ї генпрокурора Шокіна.

Справа "діамантових" прокурорів у суді. Корнієць та Шапакін впевнені, що нічого довести не вдасться.

Думаю, що після відставки Шокіна, яка колись настане, до цієї справи і до майна "діамантових" знову виникне інтерес у правоохоронних органів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ