Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бюджетні Pixel та оновлений Assistant: що показала Google на конференції I/O 2019

У вівторок, 7 травня, Google провела щорічну конференцію для розробників I/O 2019, під час якої представили нові смартфони Pixel, пристрої для "розумного" будинку, нові можливості Google Assistant, а також нову версію Android.

Google представила нові смартфони Pixel 3а і Pixel 3а XL, які, як вважається, є бюджетними версіями" смартфонів Pixel 3 і Pixel 3 XL, випущених восени 2018 року. Про це пише Громадське.

У Google акцентували увагу на бюджетності цих смартфонів: Pixel 3a коштуватиме всього 399 доларів, Pixel 3a XL — 479 доларів. При цьому, кажуть розробники, ціна смартфона не вплинула на якість його камери: вважається, що вона практично не поступається флагманам Google.

Нові смартфони надійдуть у продаж вже найближчим часом і будуть доступні наразі у 13 країнах.

Оновлений Google Assistant

Google представила нові можливості і розширення функцій помічника Google Assistant: тепер додаток здатний працювати і з онлайн-сервісами. До прикладу, помічника можна попросити забронювати готель або орендувати автомобіль. Крім того, розробникам вдалося зменшити обсяг необхідної пам'яті для повноцінної роботи оновленого додатку. Як пояснили у Google, це не тільки розширило функції помічника, а й значно прискорило роботу смартфона.

Новий пошук

У Google заявили, що пошуковик тепер показуватиме моделі з доповненою реальністю (AR-об'єкти) за результатами пошуку для більш наочного уявлення про об'єкт запиту. Під час демонстрації нових можливостей співробітниця компанії зробила запит "акула", знайшла її 3D-модель і за допомогою камери "розгорнула" її, продемонструвавши глядачам тривимірну акулу.

Представники Google не уточнили, звідки саме беруться 3D-моделі в результатах пошуку. Ймовірно, існує певна база з обмеженою кількістю об'єктів, які модеруються.

Подробиці про Android Q

Google поділилася кількома функціями, які з'являться у 10-й версії операційної системи Android Q. Вона отримала кілька основних нововведень, в тому числі доопрацьовану систему управління дозволами додатків, яка тепер дозволяє обмежувати доступ до місця розташування або файлів у фоні.

Система отримала також досить корисну функцію Live Caption: вона дозволяє автоматично переводити звук відео у субтитри у разі відключення звуку.

Ще одне оновлення дозволить додаткам запускатися поверх інших додатків у вигляді вікон, що спливають: їх можна буде згорнути в іконку, яка матиме форму кола.

Нова версія операційної системи вже пройшла кілька стадій бета-тестів, але на I/O 2019 оголосили про новий етап тестування. Встановити Android Q можуть не тільки власники Pixel, а й власники інших смартфонів.

Nest Hub Max

Google представила Nest Hub Max — новий пристрій для будинку з голосовим помічником. Вбудована камера розпізнає обличчя користувача і може запустити його Google-аккаунт або запропонувати більш персоналізований контент. У Google пояснили, що пристрій убезпечить користувачів від ймовірного стеження за ними через камеру з боку працівників Google.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ