Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ пішов на компроміс в питанні створення армії на контрактній основі — Степан Курпіль

«Пункт щодо відмови від призову та переходу на контрактну армію не є виключений із тексту угоди про створення коаліції демократичних сил між Блоком «Наша Україна – Народна самооборона» та Блоком Юлії Тимошенко. Цей пункт угоди просто по-іншому сформульований – у ньому не вказується конкретна дата виконання такої обіцянки. Така пропозиція надійшла від НУ—НС», — прокоментував «Гал-info» народний депутат України 6 демократичного скликання Степан Курпіль слова лідера "Пори" Владислава Каськіва про те, що вчора на спільному засіданні політрад було відмовлено від переходу армії на контракту професійну основу з початку 2008 року.
«Ми погодилися на таку вимогу, щоб демократична коаліція все-таки була створена. Саме заради цього наша політична сила погодилася на таку зміну в тексті коаліційної угоди. Хочу зазначити, що як тільки Юлія Тимошенко стане прем’єр-міністром України, вона буде робити все для того, аби її передвиборчі обіцянки було виконано. Ми не відмовляємося від своїх обіцянок, але мусимо йти на компромісні вимоги із «Нашої України», аби не зірвати створення демократичної коаліції», — сказав Курпіль.
«Блок Юлії Тимошенко компромісно ставиться до пропозицій із оточення НУ – НС задля створення тієї коаліції, яку підтримав український народ. Ми також погодилися на те, щоб «силовий блок» повністю відійшов під керівництво Президенту України, хоча це не відповідає сучасним політичним реаліям та чинній Конституції України. Також вчора ми пішли і на певні компроміси щодо виплати заощаджень вкладниками радянського банку, однак коли Юлія Тимошенко стане прем’єром, то ми будемо намагатися виконувати всі наші обіцянки, дані українському суспільству. А зараз БЮТ просто не хоче, щоб нас хтось звинувачував у персональних амбіціях Юлії Тимошенко чи Блоку Юлії Тимошенко, якщо демократична коаліція не буде створена. Саме тому ми і йдемо на всі компроміси з НУ —НС», — наголосив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ