Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ вважає за обов’язок захищати депутатів – бізнесменів у політиці

«Наша фракція налічує у Львівській обласній раді 42 депутати різних соціальних прошарків, а саме депутати: освітяни, медики, бізнесмени, де є і люди, за якими стоять великі бізнесові структури. БЮТ, як в обласній, так і в інших радах, не допустить утискати бізнесменів нашої фракції. Закономірним є процес, коли бізнесмени беруть участь у політиці, а саме обирається депутатами до різного роду представницьких органів. Ми гарантуємо безпеку бізнесменам у БЮТ», - наголосив кореспонденту “Гал-info” депутат Львівської облради, голова фракції БЮТ Ігор Держко   

        
 “Мова повинна йти в контексті того, що ми повинні відділити бізнес від влади, а не політики. Якщо десь будуть якісь утиски наших депутатів-БЮТівців - бізнесменів, ми активно будемо на це реагувати, тобто виносити подібні ситуації на загал. Хотілось би наголосити на тому, що БЮТ вважає за обов’язок захищати депутатів – бізнесменів БЮТ та надати їм гарантії безпеки», - зазначив Ігор Держко.   
Натомість лідер партії „Батьківщина” Юлія Тимошенко, просуваючи законопроект про опозицію закцентувала на ряді посад, які б мали дістатись її політичній силі. Зокрема:
- заступника голови Верховної Ради;
- голів контрольних комітетів та 4-х комітетів (з питань бюджету, свободи слова, прав людини, правоохоронної діяльності та з питань регламенту);
- перших заступників всіх парламентських комітетів, крім тих, які очолюють представники опозиції;
- посаду голови Рахункової палати;
- чотирьох членів Ради Національного Банку;
- двох членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення;
- двох членів Вищої ради юстиції;
- керівників та членів Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку,
- Держкомітету фінансового моніторингу,
- Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг;
- голову Антимонопольного комітету Повідомляє українська правда.
Не забуває про бізнесові інтере6си своїх колег по партії й Микола Томенко. Так, бютівець в інтерв’ю газеті „Ізвестія в Україні” наголосив, що «стабільність у БЮТ залежить від внутрішньої демократії у фракції і ступеню захисту її бізнесової частини. Сьогодні фракція БЮТ складається з трьох частин. Одна - ті, хто прийшов з бізнесу і, відповідно, економічна діяльність для них найважливіша", - пояснив депутат. "Друга частина - вузькопартійна, тобто люди, що багато років працюють у партії "Батьківщина". І третя - непартійні політики, науковці, ті, хто покликаний поліпшити імідж партії", - додав Томенко. "Зараз йде "тихий" перерозподіл власності. І це небезпечний процес: не можна змінювати власників підприємств в залежності від того, яка політична сила при владі", - додав Томенко. "Тому я повторюю: потрібно заспокоїти бізнесменів у БЮТ, дати їм гарантії безпеки", - наголосив депутат.
Нагадаємо, лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко і досі не забуває декларувати свою незмінну і принципову позицію про те, що бізнесу у владі нічого робити.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ