Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Маршу Волі» у Львові ризикує обернутись на масову сутичку

Активісти ГО «Автономний опір» завчасно повідомляли органи місцевого самоврядування та правоохоронні органи міста Львова про проведення «Маршу Волі». Захід є офіційний та має на меті лише вшанування пам’яті історичної постаті Нестора Махна. Захід не несе за собою жодних провокативних дій, які б могли порушувати правопорядок у місті. Про це «Автономний опір» повідомив у листі, який надійшов на адресу «Гал-інфо».

«Враховуючи, що у місті в цей день буде проведено ще декілька заходів, активісти перенесли час даного заходу. Активістами було проведено велику агітаційну роботу на вулицях Львова, а також у мережі Інтернет. Інформація про цей захід не викликала супротив та негативний резонанс в мешканців міста, окрім деяких маргінальних груп, які мають на меті зірвати захід провокаційними діями», - йдеться в повідомленні.

Активісти наголосили, що у разі заборони проведення даного заходу, буде порушено усі права людини та Конституцію України, а також передбачає кримінальну відповідальність за статтею 161 ККУ (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань).

Акція запланована на неділю, 6 листопада, о 19:30 біля пам’ятника А. Шептицькому (площа біля Собору Святого Юра).

Нагадаємо, що виконком Львівської міської ради має звернутися до суду з приводу акцій, запланованих на 6 листопада у Львові. 

Водночас сьогодні  ДУК ПС Львівщини та  ЦК АЗОВ Львівщини поширили таку спільну заяву:

"Через кишенькові організації, підконтрольні проросійським силам, в Україні продовжує просуватись та насаджуватись лівоекстремістська ідеологія, часто закамуфльована під «патріотичними» гаслами. Ряд організацій (члени яких неодноразово притягувались до кримінальної відповідальності за антидержавну пропаганду) анонсували проведення у Львові так званого "Маршу волі". Проводити його збираються під гаслами анархізму - деструктивної ідеології, яка заперечує Українську державу. Метою анонсованого заходу є привертання уваги до суперечливої постаті Н.Махна, який був ворогом української державності і союзником більшовиків. Ворожою для України, як і для кожної національної держави, ліворадикальна ідеологія залишається і зараз, особливо, враховуючи збройний конфлікт на Сході. Багато добровольців, військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які брали участь в російсько-українській війні з весни 2014 р були свідками так званої "Русської весни". Саме ліваки були кістяком і переважною більшістю на сепаратистських шабашах, а ліва символіка та риторика була домінуючою, поряд з проросійською, на таких заходах. Згодом, ці ж люди вступали в місцеве "ополчєніє" та зі зброєю в руках нищили українські міста і вбивали наших співгромадян. Затримані мітингарі та полонені «ополчєнці» з місцевого населення часто виявлялись членами лівих організацій і зізнавались в симпатіях до лівих ідеологій, комунізму, анархізму та називали себе «антифашистами». 

Ми - українські добровольці, волонтери, громадські активісти і небайдужі громадяни, твердо стоячи на державницьких позиціях, засуджуємо антиукраїнську діяльність та риторику лівоекстремістів, закликаємо міську владу та правоохоронні органи запобігти провокаційному «Маршу волі». В разі, коли нашу позицію буде проігнорованою, ми, виходячи з міркувань здорового глузду і національної гордості , будемо змушені власними силами зробити все можливе задля недопущення лівого збіговиська у м. Львові 6.11.16 р і в майбутньому. Штаб протидії лівому екстремізму". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ