Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чайка „Спас” після походу по Чорному морю залишилась в музеї

Чайка «Спас» зараз перебуває у музеї «Штольня» у Балаклаві – про це під час прес-конференції з нагоди завершення випробувального походу чайки повідомив учасник плавання та директор ЗАТ «Мисливець» Володимир Муляр.
 За його словами, за оренду місця необхідно платити 1200 гривень на місяць. Це така ж сума, яку платять власники приватних суден.
З 20 жовтня до 2 листопада тривав похід чайки з Миколаєва до Балаклави, у котрому взяли участь 16 осіб. На його організацію витрачено 2 500 доларів, в основному на харчування та устаткування – зазначив президент фонду екотуризму «Витоки», керівник проекту «Козацька Атлантика» Роман Рось. «Під час походу корабель показав себе якнайкраще», - сказав він.
За його словами, під час подорожі в учасників виникали проблеми. Також чайку „Спас” було оштрафовано за стоянку на військовому причалі без дозволу.
Нагадаємо що новозбудовану чайку «Спас» львівські козаки вперше спустили на воду Яворівського озера 27 травня. Човен будували майже три роки у селі Раковець під Львовом. Побудова чайки загалом коштувала 70 тисяч євро. У планах козаків проект «Козацька Атлантика» мав розпочатися у вересні-жовтні. Козаки мали надію перетнути на чайці Атлантичний океан. Такий перехід був запланований вперше. Президент фірми Роман Рось, капітан чайки – Мирон Гуменецький. Чайка належить  фонду екотуризму «Витоки».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ