Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Червоний Хрест допоможе Україні подолати наслідки затоплення

Як повідомили у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України, Ольга Стефанішина зустрілася з керівництвом Національного комітету Червоного Хреста України, який погодився надати гуманітарну допомогу для подолання наслідків підтоплень в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях.
Фото: Урядовий портал

Перелік першочергових потреб для цих областей в одноденний строк повинні сформувати в Мінрегіоні, Мінсоцполітики та ДСНС. Відповідне доручення Віце-прем'єр-міністр підписала сьогодні, 1 липня 2020 року.

“У Червоному хресті одразу відгукнулися на моє звернення надати гуманітарну допомогу. Ми домовилися зібрати узагальнені дані через координаційний механізм Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та негайно передати їх до Національного комітету Червоного Хреста України. Таким чином можна буде централізовано та швидко отримати гуманітарну допомогу в ті регіони і тим громадянам, які цього найбільше потребують. Відповідне доручення і лист уже підписані та надіслані міністерствам через систему електронного документообігу для якнайшвидшого відпрацювання”, - пояснює Ольга Стефанішина.

За попередніми оцінками, найбільш пріоритетними потребами для постраждалого населення є наступне:

  • життєзабезпечення евакуйованих та постраждалих осіб (облаштування місць тимчасового проживання, харчування, забезпечення одягом, продуктами, предметами першої необхідності тощо);
  • відновлення сталої роботи об'єктів комунального господарства, які потрібні для підтримання безпечної життєдіяльності, зокрема водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, системи електро- та газопостачання;
  • забезпечення засобами санітарно-епідеміологічного контролю для попередження спалахів інфекційних захворювань;
  • надання соціальної допомоги, включаючи фінансову;
  • відновлення зруйнованих будівель та споруд, а також критично важливих об'єктів інфраструктури постраждалих регіонів.

Після отримання даних про обсяги та перелік першочергових потреб Ольга Стефанішина продовжить переговори з представниками Червоного Хреста в Україні для якнайшвидшого отримання гуманітарної допомоги для західних областей, які постраждали від повеней та їх наслідків.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, зі Львова на Івано-Франківщину передали гуманітарну допомогу з Італії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ