Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Червоний Хрест доправив додаткову гуманітарну допомогу постраждалим від повеней

Фото прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
Фото прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
Фото прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
Фото прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
Фото прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
Фото прес-служба Віце-прем'єр-міністра України
1/3
Як повідомили у прес-службі Віце-прем'єр-міністра України, сьогодні, 21 липня, на запит Уряду України Червоний Хрест України доправив першу партію додаткової гуманітарної допомоги постраждалим від повеней на Заході України.

Доставка відбулася у рамках співпраці Уряду України з Червоним Хрестом України у координації та за підтримки Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Данського Червоного Хреста і Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

“Червоний хрест України швидко відгукнувся на звернення Уряду щодо додаткової гуманітарної допомогу у західні області, які постраждали від повеней. Це доповнить допомогу, яку Уряд раніше виділив з резервного фонду державного бюджету обсягом понад 700 млн грн. Ми вдячні міжнародним партнерам, які оперативно провели відповідні процедури та закупівлі, щоб якнайшвидше доставити допомогу тим громадянам, які гостро її потребують”, - коментує Ольга Стефанішина, Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Протягом тижня волонтерами Червоного хреста буде передано 3750 гігієнічних наборів першої необхідності мешканцям Івано-Франківської (3040 наборів), Закарпатської (210 наборів) та Чернівецької областей (500 наборів).

«Повінь, яка трапилась на заході України – це непросте випробування на долю людей.  Постраждало багато населених пунктів. Ми робимо все можливе, щоб допомогти людям, які опинились в епіцентрі надзвичайної ситуації. Наразі волонтери Червоного Хреста  вже розпочали передавати набори першої необхідності мешканцям, які найбільше потребують допомоги», - зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

Це перший етап надання допомоги, яка проводиться в рамках співпраці з Урядом України для допомоги 5 областей в західній Україні, які наприкінці червня зазнали масштабної повені, через які було пошкоджено тисячі житлових будинків, домогосподарств, зруйновано та пошкоджено сотні кілометрів доріг, дамби, мости. Було порушено транспортне сполучення з десятками населених пунктів. Товариство Червоного Хреста України бере участь в оцінці потреб постраждалих регіонів, а також забезпечує всю логістику передачі наборів першої необхідності постраждалим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ