Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому в Україні заговорили про третій автомайдан

На сьогодні в Україні, за різними даними, налічується від 500 тисяч до 1 мільйона автомобілів з іноземною реєстрацією. Більше як 90% із них — вживані авто, основна маса яких завезена в Україну у режимі транзиту. Тобто, власники таких автомобілів повинні щоп’ять днів відвідувати митницю і вивозити свій ТЗ за межі країни. Це, безперечно, є ганебним явищем, яке викликає у автовласників хвилю обурень. Повідомила ГО «ЗАВТРА».

Доведеним фактом є те, що нині вживані автомобілі в Україні – одні з найдорожчих у світі. Спеціалісти, які працювали над законодавчою базою з вирішення проблем так званих транзитних автомобілів, дослідили, що середній вік автомобіля в Україні – 21,5 року. У ЄС, до прикладу — 5-8 років. Причиною такої ситуації є незбалансована податкова політика та велика кількість штучно створених обмежуючих факторів.

Автомобілі іноземної реєстрації – можливість користуватися якісним автомобілем за адекватні гроші та лише наслідок складної ситуації на ринку вживаних автомобілів. Боротися потрібно не з наслідками проблем, а її причинами.

Єдиним вирішенням проблеми автомобілів іноземної реєстрації є  формування цивілізованого ринку вживаних автомобілів шляхом встановлення адекватних ставок податків на імпорт без будь-яких обмежень та податкова легалізація уже ввезених автомобілів іноземної реєстрації.

Слід розуміти, що вирішення цих питань лежить виключно у законотворчому полі, тобто потребує змін до законодавчих актів України.

Закони повинні бути такими, що спонукають до їх виконання а податки – такими, які були б підйомними і було простіше заплатити їх, ніж відповідати за їх несплату чи користуватися «сірими» схемами. А щоб в Україні були такі Закони – їх потрібно змінювати!

Громадська організація «ЗАВТРА», яка уже три роки працює у напрямку вирішення проблем не лише автомобілів іноземної реєстрації, але і над формуванням цивілізованого ринку автомобілів в Україні, розробила власний план для глобального вирішення усіх згаданих проблем і хоче їх представити широкому загалу.

Відтак, сьогодні, 4 листопада об 11.00 відбудеться прес-конференція. Доповідачі: Станіслав Бучацький, координатор ГО «ЗАВТРА» у Львівській області, Роман Тузяк, керівник відокремленого підрозділу ГО «ЗАВТРА» на Львівщині, Павло Білецький, голова ГО «ЗАВТРА» (Закарпаття), Олександр Крічфалуші, менеджер з розвитку ГО ЗАВТРА (Ужгород). Місце проведення - прес-зал редакції газети «Високий замок», Львів, вул. Героїв УПА, 65.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ