Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У столиці призначили суддю, яка виносила вироки учасникам «Автомайдану»

Вища рада правосуддя внесла президентові України подання на призначення суддею Подільського районного суду Києва Світлану Захарчук, - Громадське.

Як стверджує адвокат Роман Маселко, Захарчук у часи Майдану позбавляла водійських посвідчень учасників поїздки до Межигір’я.

«ВРП призначила безстроково суддю Подільського районного суду Києва — Захарчук С.С., яка у часи Революції Гідності позбавляла прав керування транспортними засобами учасників поїздки до Межигіря», — повідомив він.

Він додав, що вона виносила рішення на підставі сфальшованих документів та на підставі вказівок.

«Допущені нею порушення процесу є набагато серйозніші ніж порушення того ж В.Кицюка. Так, вони обоє діяли незаконно, але Кицюк зробив це витонченіше. Його звільнили, а її — ні», — розповів адвокат.

Маселко розповів, що доповідачем і по дисциплінарному провадженню і по призначенню Захарчук безстроково була одна і та ж член ради правосуддя — Алла Лесько.

«Справа Захарчук, а саме відсутність вмотивованого рішення по ній, а також повне ігнорування доказів, наданих адвокатами потерпілих стало одним з підстав для негативного висновку ГРД стосовно Лесько», — додав він.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ