Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чорновіл: Голосування по уряду було останньою жорсткою спробою Фірташа, націленою на розпуск парламенту

Депутат Тарас Чорновіл не підтримав позиції фракції Партії регіонів у питанні висловлення недовіри уряду Тимошенко. Про це Чорновіл повідомив у коментарі «Гал-info».
«Я не підтримав позицію фракції, – каже Чорновіл. – І хоча я не є прихильником дій уряду, але в цій ситуації потрібно вибирати із двох бід менше. І якби на сесії стояла програма уряду, мого голосу там би не було».
На думку Чорновола, сьогоднішнє голосування у ВРУ було спрямоване на руйнування влади, а це стало би першим кроком до чергового розпуску парламенту, яке з одного боку запланував президент, а з другого Партія регіонів. При цьому варіанту створення нової коаліції не було. «Якби існувала можливість створення коаліції на чолі з Віктором Януковичем, я би за неї проголосував», – підкреслює нардеп.
Як повідомив Чорновіл, під час голосування викликала здивування фракція блоку НУ–НС, коли частина депутатів групи «За Україну» відмовилася голосувати, що, на думку політика, говорить про ідеологічну принциповість, на фоні піку конфлікту Кириленка-Тимошенко.
«Також не взяли участі у голосуванні депутати Блоку Литвина, не зважаючи на наджорстокий тиск та шантажування з боку Президента», – каже Тарас Чорновіл, зазначаючи, що лунали погрози щодо звільнення з посад двох братів Литвина – прикордонника і військового. Викликала здивування Чорновола і позиція фракції КПУ, що депутат пов’язує з тим, що у партії взяла гору лінія Грача, і не виключено було застосовано фінансові важелі.
«Я вважаю, що голосування Партії регіонів було повним безглуздям», – каже Чорновіл, зазначаючи, що рейтинги Януковича ростуть, коли він не втручається у подібні суперечки. Натомість, цю спробу нардеп трактує як те, що фракція увійшла у залежність групи Фірташа-Могілевича, однак несподіванкою стало те, що і група Ахметова не витягла карточок, хоча «відставка уряду це крок до розпуску парламенту». «Логіка цих дій одна – це дострокові вибори» – пояснює нардеп, кажучи, що це була остання жорстка спроба групи Фірташа-Могілевича.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ