Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Чорний ворон" вийде на екрани кінотеатрів вже 5 грудня

Довгоочікувана прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон» за мотивами однойменного роману Василя Шкляра відбудеться 5 грудня 2019 року в кінотеатрах України.

Письменник не лише брав участь у роботі над сценарієм фільму, а й проживав етапи всього знімального процесу разом з акторами – регулярно приїздив на майданчик, переглядав щойно відзнятий матеріал разом з режисером Тарасом Ткаченком.

Стало відомо, що у стрічці глядачі зможуть почути голос автора – Василь Шкляр озвучить історичні коментарі у фільмі та стане для них закадровим поводирем в минуле української історії.

«Як же це добре, що ми маємо два різних прочитання наших героїчних холодноярських подій. Ми побачимо його не лише у літературному творі, а й на екрані. І це буде дуже яскраве видовище, яке западе вам глибоко в серце, я переконаний» — говорить Василь Шкляр.А доки український глядач з нетерпінням чекає прем’єри історичної драми, автор роману «Залишенець.Чорний ворон» Василь Шкляр, вже переглянув  фільм на великому екрані. Фінальний варіант картини письменнику сподобався:

«Автор ніколи не може бути сповна задоволений екранізацією, бо екранне втілення не варто ототожнювати з літературним твором. Та я від самого початку знав цю істину, тому не дивився упереджено. Але я задоволений: сподобались вдало підібрані актори та їх гра. І я впевнений, що картина не залишить байдужим жодного глядача».

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно компанією "ТЕТ-Продакшн" на замовлення телеканалу "1+1". «Чорний ворон» відтворює одну зі сторінок української історії — боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках.

Події у стрічці розкажуть про історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.

Головну роль у картині виконає молодий український актор Тарас Цимбалюк, відомий глядачам телеканалу «1+1» за роботою у серіалах «Центральна лікарня» та «Село на мільйон». Для перших планів було залучено майже 30 акторів. Окрім Тараса Цимбалюка, ролі у стрічці виконають популярні українські актори Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська та інші.

Одним з головних героїв картини також став ворон на ім’я Фрейд, на його рахунку вже шість повнометражних фільмів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ