Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чотири варіанти розвитку подій

Із ситуації, що склалася після учорашніх, 20 січня, силових подій на вул. Грушевського у Києві, очевидно, є кілька можливих виходів. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловила політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

1) Переговори.

«Переговори мають вести ті, хто може реально вплинути на ситуацію. Очевидно, це Президент (згідно з чинною Конституцією - найважливіша особа в державі), не представники Партії регіонів, не якась особа, що стане головою комітету чи комісії з врегулювання кризи, не хтось за дорученням Президента, а саме Президент. Звичайно, до переговорів мають бути долучені політичні опоненти – лідери опозиційних партій. А також обов’язково мають бути представники громадянського суспільства: Громадський сектор на Майдані, журналісти, активісти. Переговори повинні відбуватися негайно. А то складається враження, що влада вкотре хоче затягнути та зробити їх бутафорними. Невже у цей час у Януковича є важливіші справи, що він і досі не визначився з часом переговорів?», - зазначила Дащаківська.

За її словами, вимога громадськості до цих переговорів – їх публічність.

«Хай всі бачать, які вимоги висуваються, хто піариться, а хто пропонує реальні кроки. Хтось каже – буде лише піар чи може буде забагато правди про героїв нинішнього дійства? Як на мене, досить нам нічних прихованих рішень», - вважає вона.

2) Силовий варіант.

Такий варіант, за словами Дащаківської, призводить до загострення боротьби, він можливий: «Але за таких обставин можливий і перехід військових частин на бік протестувальників. Боротьба може затягнутись, однак в результаті нові органи управління таки будуть сформовані».

3) Напівпереговори.

«Переговори можуть бути віддані або Кравчуку, або іншим авторитетам для затягування часу, будуть вестися чергові торги, у той час опозиція може може почати виконання проголошеного плану – створення паралельних органів влади», - зазначила Дащаківська.

4) Напівсиловий варіант.

«Це тактика вилазок від протестувальників, що змушуватиме не розслаблятися військових та спецпризначенців, консервація нинішніх позицій як фону для переговорів, залучення до них представників організацій, що беруть на себе відповідальність за дії», - додала Оксана Дащаківська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ