Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Чи доїде турківський сир до Європи або хоча б до Львова?

У селі Нижнє Гусне Турківського району Львівської області на базі підприємства “Еко-Газда” відкрили новий молокопереробний цех, площа 700 кв. м, спеціалізація - виготовлення сирів. За одну зміну тут перероблятимуть 5 тонн молока.

“Сир вироблятимуть з високоякісного молока, яке отримується від корів, випас яких проводиться на гірських та пригірських пасовищах Карпат”, – зазначив керівник молокопереробного цеху Руслан Кравчак.

Купуватимуть молоко у особистих селянських господарствах Турківського району. Реалізовуватимуть сирну продукцію, виготовлену у цеху, на ринках та торгових мережах області.

Участь в урочистостях з нагоди відкриття взяли голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, директор департаменту агропромислового розвитку Наталія Хмиз, голова Турківської РДА Олександр Лабецький, громадськість району.

“Це перший молокозавод, який за багато десятків років збудували на Турківщині", - зазначив Олег Синютка.

Директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз наголосила на важливості відродженні традиції сироваріння на Турківщині: “На початку 20-го століття сири, виготовлені на території теперішнього Турківського району, експортували по усій Європі. Відродження цієї пам`яті, яка ще напевно залишилась у підсвідомості, відновлення традицій, нове життя для сільських територій, додатковий заробіток для населення – всі ці чинники впливатимуть позитивно на розвиток підприємства, і регіону в цілому”.

Варто зазначити, що будівництво цеху, розпочали у 2015 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ