Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Турці за шість зрізаних смерек засудили безробітного: на три роки умовно

Йдеться про місцевого жителя, непрацюючого, одруженого, раніше не судимого, що має на утриманні двох неповнолітніх дітей та який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення лісу, вчинені у заповідниках або на територіях чи об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах).

Вирок щодо нього Турківський районний суд Львівської області (в складі головуючого судді Оксани Кшик) ухвалив 24 листопада 2020 року.

У судовому рішенні вказано, що 11 листопада 2020 року близько 15:00 год. обвинувачений з корисливих мотивів, будучи в лісовому масиві кварталу № 12, обходу №1 Надсянського лісництва Турківського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП «Галсільліс», територія якого відноситься до природно-заповідного фонду і є регіональним ландшафтним парком «Надсянський», «умисно, незаконно зрізав бензопилою, шляхом відокремлення від кореня, шість сироростучих дерев породи «Смерека», загальною кубомасою 0,12 м. куб, чим завдав матеріальну шкоду інтересам держави розміром 866,15 грн».

У подальшому, «реалізуючи єдиний злочинний намір», обвинувачений за допомогою кінної підводи перевіз незаконно зрізані дерева в напрямку с. Верхня Яблунька Турківського району.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєнні інкримінованого йому злочину за ч.3 ст. 246 КК України при обставинах, зазначених в обвинувальному акті, визнав в повному обсязі. Просив затвердити угоду про визнання винуватості, яка укладена ним добровільно, з начальником Турківського відділу Самбірської місцевої прокуратури.

Суд ухвалив дану угоду затвердити та призначив обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком 3 (три) роки - з іспитовим строком 1 (один) рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ