Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

​Чи можна їсти суші на дієті?

Азійський кухня щільно увійшла до наших життів і швидко завоювала популярність. Збалансований та ніжний смак продуктів припав до душі мільйонам українців.

Однак у багатьох виникає питання: чи можна їсти роли на дієті і які саме різновиди краще вибрати при схудненні?

Самі собою суші не зазнають ніякої шкоди для фігури, якщо вживати їх у помірній кількості і не забувати про фізичні навантаження. Роли та дієта відмінно поєднуються, якщо ви стежите за калорійністю страв і вписуєтесь у свою добову норму.

Розберемося можна замовити роли на дієті або якщо ви на ПП.

Що таке «суші» та з чим їх їдять?

Сусі (японський варіант) являють собою рис, зверху якого розташовується шматочок риби, креветка або інші морепродукти, перев'язані смужкою водоростей. У свою чергу згорнуті рулетики найрізноманітніших поєднань на основі рису та листів норі – це роли.

Страви з рису, риби та норі, безумовно, схожі між собою, адже їх основним інгредієнтом протягом століть залишається зварена особливим чином крупа. До рису умільці додають рибу, кальмари, різноманітні овочі. В останні роки асортимент значно розширився, тому в меню можна зустріти солодкі суші та роли, до складу яких входять фрукти, а також страви з беконом, куркою та іншими видами м'яса. 

Що не так із рисом?

Користь рисових зерен – це питання, яке досліджували сотні вчених. Доведено, що при обробці крупи залишається лише шліфований продукт, це чисті калорії . При цьому не варто забувати про те, що в рисі міститься клейковина, особливий вид білка.

Якщо говорити про суші та ролі під час дієти, варто бути чесними – таку їжу не можна назвати шкідливою. Сенс полягає в кількості споживаного продукту, адже погладшати можна навіть на овочевих салатах.

Чи корисні інші компоненти суші?

Риба і морепродукти - це не тільки основний компонент більшості видів ролів, а й найкорисніше в них. Це невичерпне джерело білків тваринного походження, вітамінів, мінералів та омеги.

Детального обговорення не вимагають овочі та фрукти – вони корисні практично у будь-якому вигляді. Винятком є продукти, виготовлені в паніровці у фритюрі – темпура. Маринований імбир не такий уже й корисний. Вся справа в способі його маринування – розчин складається з оцту та великої кількості цукру, який, як відомо, може негативно вплинути на фігуру.

Так їсти чи не їсти?

Якщо ви не дотримуєтеся суворої дієти, але все ж стежите за правильністю харчування, їсти суші можна. Однак краще дотримуватися кількох основних правил:

  • Намагатися вибирати класичні варіанти ролів та суші – вони менш калорійні.
  • З'їсти перед основною стравою тарілку супу місо – у ньому практично немає калорій, але він ефективно втамовує голод.
  • Залишати стіл із «почуттям легкого голоду», не переїдаючи.
  • Замовляти доставку ролів у перевірених ресторанах – так ви можете бути впевнені у якості та безпеки всіх інгредієнтів.

Ми рекомендуємо їсти суші та роли не частіше одного разу на тиждень. Таким чином ви точно не одужаєте, проте зможете сповна насолодитися смаком ідеальних японських ролів від компанії Roll Club в Харкові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ