Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як законсервувати огірки: два рецепти, які варто спробувати

Літо добігає кінця, тому господині активно пораються з консервуванням всіляких смаколиків, у тому числі огірків, які взимку смакують практично всім і є ідеальним доповненням до основних страв.

Якщо ви зараз ламаєте голову над тим, як саме законсервувати хрусткі корнішони, пропонуємо звернути увагу на два класні рецепти, про які далі піде мова.

Отже, закрутити на зиму ви можете огірки з гірчицею або з томатним соусом. Варто відзначити, що рецепти є нескладними, головне, чітко дотримуватися способу приготування, щоб опісля результат вас приємно порадував.

Огірки з гірчицею

Рецепт неймовірно хрустких та смачних консервованих огірків з гірчицею ви точно маєте спробувати.

Зверніть увагу: інгредієнтів, про які ми згадаємо нижче, вистачить для того, щоб закрутити дві півлітрові банки.

Отже, що вам знадобиться:

  • 600 г огірків та 2 чайні ложки гірчиці (найкращий варіант – гірчиця «Діжонська» від «Торчин»), 2 чайні ложки кетчупу «Чилі»;
  • По пів чайної ложки солі та цукру;
  • 240 мл води та 30 мл оцту;
  • 1 зубчик часнику, духмяний перець, листя хрону і кріп.

Приготування консервованих огірків з гірчицею проходитиме в кілька етапів. Отож, для початку добре вимийте огірки, замочіть їх на дві години у воді.

Далі помийте зелень, затим простерилізуйте банки і кришки. На дно банок викладіть листя хрону, кріп і часник, потім щільно викладаємо огірки та заливаємо окропом, витримуємо 10 хвилин.

Упродовж цього часу готуємо маринад: в каструлю наливаємо воду та оцет, затим додаємо гірчицю та кетчуп, сіль та цукор, а також перець духмяний, ставимо її на вогонь, помішуємо, щоб інгредієнти розчинилися, та доводимо до кипіння і варимо упродовж п’яти хвилин.

Наступний етап – зливаємо воду з огірків, натомість заливаємо їх приготовленим маринадом, опісля міцно закручуємо кришками.

Завершальний етап – перевертаємо банки кришками вниз, накриваємо ковдрою та даємо остигнути, опісля можна їх викласти на полиці у коморі, а вже через місяць огірочками можна смакувати.

Огірки в томатному соусі

Це також дуже хороший рецепт хрустких огірочків на зиму, які обов’язково припадуть вам до смаку.

Вам знадобляться кілограм огірків корнішонів, літр томатного соку, цукор (4 ст.л.), сіль (2 ст.л.), оцет 9% (100 мл), 3-4 зубчики часнику, 10 шт. чорного перця горошком, 3 шт. лаврового листа.

Спосіб приготування: помийте огірки помийте, у каструлі доведіть томатний сік до кипіння, додайте сіль, цукор, оцет і спеції. Додайте в киплячий соус нарізані огірки та варіть їх упродовж 5-7 хвилин.

У заздалегідь простерилізовані банки покладіть відварені огірки з томатним соусом.

Закатайте банки кришками (також простерилізованими), переверніть догори дном і залиште остигати під ковдрою.

Як бачите, хоча згадані вище рецепти дуже прості, але огірочки виходять неймовірно хрусткими та смачними.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ