Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чи перебувати Олійнику на посаді голови ОДА вирішуватиме Президент – Микола Горинь

Залишатися чи ні на своїй посаді Петрові Олійнику вирішуватиме не новостворений Кабінет Міністрів, а Президент, — наголосив сьогодні, 26 червня 2006 року, під час прес-конференції заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь. За його словами, посади голів облдержадміністрацій не відійшли помаранчевим політичним силам під час розподілу владних портфелів, хоча на цьому наполягали деякі із членів коаліції.

«Зараз важко сказати якою буде доля голови Львівської ОДА, якщо Прем’єр-міністром стане Тимошенко. Звичайно Кабмін матиме вплив на призначення на місцях, однак це не буде одноосібне рішення Тимошенко; подання робитимуться за узгодженнями», — наголосив Микола Горинь. За його словами, облрада може якось вплинути на рішення Президента, якщо двома третинами голосів проголосує за недовіру Петру Олійнику. Однак, такому рішенню має передувати дуже детальний аналіз його роботи за останніх півтора року. Отримати всі показники для такого аналізу облради, як наголосив Микола Горинь, зможе не раніше 20 липня.
«Мені відомо, що фракція БЮТ збирається піднімати це питання на позачерговій сесії обласної ради, однак перед цією сесією, ми обов’язково зберемося і дуже детально обговоримо цю ситуацію, адже це рішення вплине не тільки на розстановку політичних сил в області, але й на ситуацію на Львівщині загалом», — наголосив МиколаГоринь.
Як додав голова фракції «НУ» у ЛОР Олег Мандюк, «НУ» пішла б на розгляд питання щодо оцінки діяльності Петра Олійника, якби воно не носило суто політичний характер.
«Якщо БЮТ може довести об’єктивні причини для необхідності розгляду цього питання, то ми на це підемо; наразі ж йдеться про те , що Блок Тимошенко вважає, що «НУ» не може мати дві ключові посади в області — голови ЛОДА та голови облради. Ми ж так не думаємо», — заявив Олег Мандюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ