Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи справді настільки вигідно купувати запчастини з Польщі?

За останні кілька років польський автомобільний ринок став надзвичайно популярним в Україні.
Photo by form PxHere

За короткий проміжок часу з’явилась величезна кількість сайтів, які пропонують привезти запчастини з Польщі.

Ми спробували розібратись чи це настільки вигідно, як стверджують інтернет-магазини і які можуть існувати ризики при покупці запчастин через інтернет.

«Купити запчастини з Польщі». Як це працює?

Оскільки такі інтернет-магазини запчастин працюють за єдиним принципом, то ми розберемо механізм роботи на основі конкретного магазину https://zapchasti.lviv.ua/

Магазин, як і переважна більшість його конкурентів, працює з польським аукціоном Allegro – це велетенський польський майданчик, де звичайні споживачі (як ми з вами) і магазини можуть продати свої товари, зокрема і запчастини (б/у та нові). Zapchasti.lviv.ua виступає свого роду посередником між вами, як покупцем, та польською стороною.

Закономірне питання: «Чи можна співпрацювати з Allegro напряму?» Можна. Але врахуйте, що ви будете спілкуватись з середньостатистичним поляком, тобто мовний бар’єр ніде не подінеться. Плюс, ніхто не гарантує вам добросовісності продавця. Український магазин знімає всі ці незручні питання. Крім того, він орієнтований на покупця: зручний інтерфейс, українська/російська мова, підтримка продавця-консультанта у підборі запчастин.

Далі все просто – ви обираєте товар, оформляєте замовлення, оплачуєте 30% або повну вартість замовлення, а інтернет-магазин бере на себе всю логістику – від перемовин з продавцем, до перетину кордону та доставки покупки вам.

Чи так насправді вигідно замовляти запчастини з Польщі?

Як і будь-яка торгівля, покупка запчастин з Польщі має свої плюси і мінуси. Спочатку поговоримо про переваги.

  1. Купити запчастину в Польщі реально виходить дешевше, ніж знайти і купити таку саму в Україні. Перевіряється ця теза дуже просто – берете конкретну деталь, заходите на той же https://zapchasti.lviv.ua/, потім гуглите таку ж запчастину в Україні і порівнюєте ціни. У 8 з 10 разів на польському аукціоні буде відчутно дешевше.
  2. Оскільки Allegro – це аукціон, на сайті можна часто знайти кілька пропозицій по одному й тому самому товару.
  3. Як правило, польські б/у запчастини в кращому стані, ніж аналоги, пропонують українські розборки.
  4. Вагомий бонус. Часто в українських інтернет-магазинах запчастин консультантами працюють досвідчені автомеханіки, тому ви легко можете спитати поради, якщо самі сумніваєтесь у виборі деталей.

Звичайно, свої ризики та недоліки у таких покупках теж є.

  1. Ви не зможете пощупати і обдивитись запчастину перед покупкою. Доводиться орієнтуватись лише на фото та слова продавця.

  2. Доставка. Запчастини з Польщі йдуть від 5 до 7 днів, що не надто зручно, якщо деталь потрібна терміново.

  3. Повернення. Практично всі інтернет-магазини гарантують повернення протягом 14 днів, якщо запчастина вам не підійшла. Але 14 днів починають рахуватись не з моменту вашого отримання товару на пошті, а з моменту оформлення замовлення. Тобто для перевірки запчастини у вас залишається всього кілька днів.

Купувати чи не купувати запчастини з Польщі – це насправді особистий вибір клієнта. Особисто ми дійшли висновку, що ви нічим не ризикуєте, окрім витраченого часу. Як мінімум, варто спробувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ