Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Чи стане громадський бюджет волонтерським на час війни?

Сьогодні за ініціативи Громадянської мережі «Опора» відбулося обговорення теми громадського бюджету у час війни.

У заході взяли участь депутати фракції «Європейська Солідарність» Лейла Мелесова-Вальчак, Євген Кузик та Володимир Гой. 

Ми зараз в процесі напрацювання, - каже Лейла Мелесова-Вальчак. Депутатка пропонує громадський бюджет, як такий, поставити на паузу. Натомість аби підтримувати волонтерський рух, започаткувати волонтерський бюджет. 

«Сьогодні ми проговорили переформатування громадського бюджету і його адаптацію під виклики часу. Усі колеги підтримали мене, ми дійшли згоди, що це буде волонтерський бюджет, над стратегією якого ми вже невдовзі розпочнемо працювати», - додала депутатка Мелесова-Вальчак. 

На думку депутата Євгена Кузика, у всіх є розуміння, що громадський бюджет - це запит львівʼян, тому певні ідеї планують поєднувати і реалізовувати у різних міських програмах. Однак, громадський бюджет в умовах війни - це перш за все підтримка наших військових та допомога волонтерам. 

«Ідея у волонтерському бюджеті така, що кожна гривня, кожен голос переформатовуватимуться в допомогу з боку міста. Уявімо, якщо сума збору - це 20 тисяч, ініціатор збирає половину коштів, то іншу половину закриє бюджет міста Львова. Також маємо прорахувати всі ризики пов’язані з закупівлею та даними, які будуть публічно висвітлюватись. Сподіваюся, усі деталі ми обговоримо і фіналізуємо на найближчому засіданні робочої групи», - прокоментував Кузик. 

Додамо, фракція «Європейська Солідарність» закликає львівʼян висловлювати свої думки і бачення щодо громадського бюджету, контактуючи з депутатами через соціальні мережі, прийоми громадян тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ