Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чи варто економити при виборі кондиціонера. Думка експерта компанії «Кондиціонери України»

купити кондиціонер

Спліт-системи останнім часом стали звичним атрибутом, багато хто згоден, що кондиціонер купити потрібно, але при плануванні такої покупки шукають дешевшу модель. При покупці техніки, розрахованої на багаторічну роботу, економія недоречна, але й купувати найдорожчу модель часто не має сенсу. Потрібно розібратися,

Від чого залежить ціна на кондиціонер

Ціноутворюючих факторів багато, пояснюють експерти компанії «Кондиціонери України». Основні:

  • потужність;
  • тип компресора;
  • функціонал;
  • дизайн;
  • бренд;
  • спосіб монтажу.

Найдоступніший за ціною та найбільш затребуваний різновид – настінні кондиціонери. Їх встановлення обійдеться дешевше, ніж інших видів спліт-систем. Більш дорогі моделі – касетні, канальні, консольні – в основному встановлюють на комерційних і промислових об'єктах великої площі. Продуктивність кондиціонера повинна відповідати площі приміщення, інакше він не зможе ефективно справлятися зі своїми функціями. Так що економити на потужності не варто.

Інверторні кондиціонери – «просунута» техніка, яка дозволяє уникнути відчутних коливань температури, забезпечує обігрів у сильні морози. Коштують вони дорожче традиційних старт/стоп спліт-систем, але в довгостроковій перспективі вигідніше, споживають менше енергії (при цілодобовій експлуатації економія становить до 30%), а компресор має більш тривалий ресурсний термін служби.

Не варто економити на додаткових функціях, які забезпечують турботу про здоров'я (захист від холодного обдування, тонке очищення повітря), оптимізацію енергоспоживання (датчики присутності, гнучке регулювання швидкості вентилятора), подовжують термін служби обладнання (захист від перепадів напруги, самодіагностика, самоочищення та інші). Wi-Fi модуль також досить зручний у використанні функціонал, рекомендуємо не економити на ньому.

Моделі з ексклюзивним дизайном коштують істотно дорожче, ніж зі стандартним, а на функціональні можливості дизайнерські вишукування не впливають. Чи варто переплачувати за дизайнерську модель, залежить від фінансових можливостей, особливостей дизайн-проекту, естетичних уподобань конкретного покупця.

Ризики покупки дешевої техніки

Кондиціонери діляться на 3 основних сегменти:

  • преміальний клас (Mitsubishi Electric, DAIKIN);
  • середній рівень (Cooper&Hunter, Gree);
  • бюджетні бренди (Olmo, Osaka), її на https://air-conditioner.ua/uk/ можна купити за ціною від 12 тис. грн.

Але зустрічаються пропозиції про продаж кондиціонерів за ще нижчою ціною. Це може бути продукція маловідомих виробників, які зменшують собівартість за рахунок:

  • використання менш надійних комплектуючих, що підвищує ризик поломок;
  • використання дешевого пластику, який швидко темніє, може деформуватися, рипить;
  • недостатньо суворого контролю (вище відсоток браку);
  • економії на шумопоглинаючому виконанні, впровадженні енергозберігаючих технологій, інтелектуальних функцій тощо.

Також ціна може знижуватись за рахунок того, що постачальник завозить техніку в Україну в обхід митниці, без сплати мит і проходження сертифікації. Гарантійні зобов'язання виробника на поломки «сірої» техніки не поширюються.

Щоб економія в пару тисяч при покупці не обернулася куди більш значними витратами в майбутньому, спеціалісти компанії «Кондиціонери України».радять купувати техніку відомих брендів, на яку виробник дає гарантію не менше 2 років, і тільки у офіційних дилерів. Також варто вибирати кондиціонери з високою енергоефективністю (А++/А+++), враховувати технічні параметри приміщення та інші його особливості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ