Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Чи запровадять у Львові міську програму “Запитай у лікаря”?

Як стало відомо Гал-інфо, пілотний проєкт, в який входить створення окремої медичної гарячої лінії під назвою “Запитай у лікаря” запланували на 2021-2022 роки у місті Львові.

Сьогодні, 2 червня, під час засідання постійної комісії Львівської міської ради з охорони здоров’я та соціального захисту, начальниця управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Леся Кобецька: “Проєкт запроваджується для того, щоб надалі створювати кол-центри, які могли б комунікувати в мережі міста Львова між медичними закладами. Ця програма добра, тому що вона направлена суто в медичну сферу. Тут працюють спеціалісти, які можуть надавати консультативну допомогу медичного характеру. Це покращує комунікацію між пацієнтом і медичним працівником, у цьому власне й задум”.

Завданням цієї програми є приймання звернень, які надходять на Гарячу лінію міста Львова з медичних питань, реєстрація та збереження медичних звернень та при потребі їхнє скерування до вузькоспеціалізованих лікарів.

“Надалі ми будемо це розгалужувати по наших закладах, де в кожного будуть ось такі маленькі кол-центри, куди можна віднести й надалі телемедицину, яка дуже потрібна нам в медичній галузі, тому що через телемедицину ми можемо безпосередньо консультувати пацієнтів”, - зокрема зазначила Леся Кобецька.

Фінансування цієї програми заплановане за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Львівської міської територіальної громади на 2021 та 2022 роки на суму 1,8 млн гривень. Проте комісія охорони здоров’я прийняла рішення перенести розгляд даної ухвали, щоб в організаторів була можливість її покращити та допрацювати. Також, як зокрема висловилася депутатка політичної партії «Європейська Солідарність» Оксана Маруняк: “Ми створюємо фактично додатковий велосипед, де він вже є. В нас вже є “103”, на сайті кожна лікарня має свої контакти, люди, які уклали декларацію мають номер сімейного лікаря. В нас цього року з бюджетом і так дуже велика печаль, тому коли ми вигадуємо ще додаткові бюджетні запити немає толку, не потрібно вигадувати нові штуки коли в нас гаряча лінія “103” працює, сімейні лікарі працюють”.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ