Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

COVчег: у Львові курсанти Академії сухопутних військ отримали 1000 масок

фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
фото зі ФБ-сторінки Павло Ткачук
1/4
Міжконфесійний екуменічний комітет продовжує свою діяльність на Львівщині.

COVчег: екуменічне звернення львівських священників та благодійників

Відтак, завдяки небайдужості меценатів благодійний проект COVчег отримав для потреб мешканців Львова та області 100 тисяч багаторазових захисних масок. Частину з них 11 травня передали курсантам Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант.

«Міжконфесійний екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви передав 1000 багаторазових медичних масок для потреб військовослужбовців та студентів Академії», – про це у коментарі Гал-інфо розповів член Міжконфесійного екуменічного комітету, благодійного проекту «COVчег», голова комісії у справах охорони здоров'я Львівської єпархії ПЦУ, священник Микола Біляк.

COVчег: митрополит ПЦУ Димитрій Рудюк закликав львів'ян дослухатись до порад медиків

Чому першочергово підтримку надали саме військовослужбовцям та студентам Академії, розповів у розмові з журналісткою Гал-інфо член Міжконфесійного екуменічного комітету, благодійного проекту «COVчег», депутат Львівської міської ради, ГО «Клуб Української Греко-Католицької інтелігенції» Роман Грицевич.

«Порадившись між членами Міжконфесійного екуменічного комітету, ми прийшли до висновку, що серед перших – масками варто забезпечити наших захисників – майбутніх офіцерів. Тому ми звернулись до Павла Ткачука з пропозицією передати тисячу багаторазових масок для курсантів Академії, на що він радо прийняв нас»,  – зазначив Роман Грицевич.

Тож, курсанти Академії, отримавши засоби захисту від наших церков, в черговий раз відчули силу душпастирської підтримки та єдності духу!

Коронавірус навів багато ляку, — митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк про COVчег

Висловив подяку від імені усієї установи, начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук, який наголосив на тому, що друзів пізнаємо в часи випробувань.

«Хто як не церкви, які опікуються Збройними Силами України, знають, чого потребують душі і серця українських військовослужбовців у цей непростий час? Хто як не досвідчений лікар, яким є Роман Грицевич, знає, чого потребує багаточисельні військові колективи під час пандемії коронавірусу COVID-19?», - наголосив на важливості діяльності проекту «COVчег» Павло Ткачук і додав, що в черговий раз переконався, що Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного має справжніх друзів!

«Щиро вдячний депутату Львівської міської ради, голові клубу Української Греко-католицької церкви, представнику Міжконфесійного екуменічного комітету Православної Церкви України, Української Греко-католицької церкви та Римо-католицької церкви панові Роману Грицевичу за постійну увагу до потреб українського війська, який від імені Міжконфесійного екуменічного комітету передав для потреб академії 1000 багаторазових захисних медичних масок, отриманих від польських партнерів».

На Львівщині створили «COVчег» для боротьби з COVID-19

Довідка Гал-інфо. 29 березня священнослужителі всіх конфесій за участі громадських організацій підписали меморандум про співпрацю та створили "Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги", який запроваджує благодійну програму "COVчег".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ