Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Данія відкрила спеціальний інвестиційний фонд для України на суму в 1 млрд крон

26 травня відбувся Український інвестиційний форум у Копенгагені, який відкрила Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Участь у заході взяли заступник Міністра Олександр Грибан, Міністр підприємництва Данії Мортен Бедскоу, Міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен.

У рамках форуму було оголошено про запуск соціальної програми датського інвестиційного фонду для України на загальну суму в 1 млрд датських крон, що становить приблизно $133 млн.

«Данія є одним із лідерів щодо фінансової допомоги Україні. З початку повномасштабного вторгнення загальна військова підтримка склала $1,4 млрд, а загальна гуманітарна допомога, в тому числі макрофінансова – $212 млн. Уряд України високо цінує підтримку Данії, розраховує на поглиблення двосторонньої співпраці та подальше залучення датського бізнесу в проекти з відновлення України. Так, спеціальний інвестиційний фонд, створений для України, буде фінансувати проекти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень, і буде доступний як для державного, так і для приватного секторів», - відзначила Юлія Свириденко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ