Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Найбільші прогульники Львівської міської ради, – ЧЕСНО

Найбільшими прогульниками засідань Львівської міської ради та комісій Львівської міської ради стали три депутати, обрані за списками Партії регіонів – Ігор Дедишин, Павло Ткачук та Володимир Пасічник. Дані моніторингу роботи депутатів 26 червня у Львові оприлюднили активісти Громадського руху ЧЕСНО.

Генеральний директор ЗІКу Ігор Дедишин, обраний до ЛМР за списком Партії регіонів, відзначився тим, що протягом всієї каденції ради (з 2010 року) не відвідав жодного засідання своє комісії, а в 2012 та 2014 роках взагалі жодного разу не з`являвся у раді, пропустивши всі сесійні засідання.

100% прогулів засідань комісій за всі роки – це направду унікальний показник. З таким «досягненням» аналітики руху «Чесно» не стикались раніше в жодній міській раді серед тих, які встигли проаналізувати (Львів, Чернівці, Вінниця, Київ, Чернігів, Суми, Полтава).

Майже з аналогічним показником фінішує його колега Володимир Пасічник. Цей народний представник представляв своїх виборців так само «старанно». Впродовж трьох років (2012, 2013 та 2014) він не тільки не відвідав жодного засідання комісії, але й навіть не з’являвся в сесійній залі.

Зазначимо, що, згідно зі статтею 37 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», підставою для позбавлення мандату є пропуск понад 50% засідань сесії чи комісії протягом року.

У Львівській міській раді активісти руху «Чесно» нарахували 33 депутати, які підпадають під цю норму. Саме стільки депутатів пропустили більше половини сесійних засідань або засідань комісій хоча б в один з років роботи чинної міської ради.

Топ-10 прогульників засідань комісій Львівської міської ради виглядає так:

1. Дедишин Ігор, позафракційний (обраний до міськради від Партії регіонів) – 100% прогулів

2. Ткачук Павло, позафракційний (обраний від Партії регіонів) – 97%

3. Пасічник Володимир, позафракційний (обраний від Партії регіонів) – 95%

4. Федишин Роман, позафракційний (Аграрна партія) – 93%

5. Адамик Петро, УДАР (Пора) – 92%

6. Гінка Ярослав (обирався від УДАРу, в 2012 році став депутатом ВРУ) – 92%

7. Трач Василь (обирався від Нашої України, вибув) – 82%

8. Лаврик Олег (обирався від Республіканської християнської партії, в 2012 році став депутатом ВРУ) – 81%

9. Луців Олексій (Наша Україна) – 80%

10. Рудницький Іван, позафракційний (За Україну) – 78%.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО проводить моніторинг роботи місцевих рад у рамках кампанії «Чесна весна – відповідальна осінь». У такий спосіб активісти хочуть застерегти виборців від обрання людей, що недбало ставилися до своїх зобов’язань або використовували мандат для лобіювання власних інтересів.

«Проводячи цей моніторинг, ми даємо змогу виборцю подумати: «Якого біса ми будемо знову обирати цих людей?» Бо вони знову нічтоже сумняшеся прийдуть на вибори й будуть щось обіцяти», – зазначив лідер руху Олег Рибачук.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ