Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Делегація Росії покинула сесію Парламентської асамблеї ОБСЄ

Російська делегація, яка бере участь в роботі сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, відмовилася обговорювати резолюції щодо Криму, Абхазії і Південної Осетії.

Делегація Росії покинула засідання після того, як не змогла переконати учасників відмовитися від ухвалення резолюції щодо Криму. Документ підготовлений представниками України в рамках ювілейної 25-ї сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, що проходить в столиці Грузії.

Незважаючи на демарш російських депутатів, проект документа все-таки винесли на обговорення пленарного засідання Парламентської асамблеї.

Глава російської делегації, депутат Держдуми Микола Ковальов назвав проект резолюції щодо Криму «неприйнятним». Ковальов заявив, що інший проект, про ситуацію в Абхазії і Південній Осетії, на його думку, є «вкрай антиросійським і політизованим». Тому російські депутати не мають наміру брати участь в обговоренні і цього документа.

У резолюції щодо Криму засуджується анексія Росією Криму. Документ внесений на розгляд Парламентської асамблеї ОБСЄ українськими представниками, називається - «Про порушення прав людини і основних свобод в Криму, порушення прав кримськотатарського населення».

Парламентська асамблея ОБСЄ – міжпарламентська організація, яка об’єднує 57 держав Європи, Азії та Північної Америки, які входять до складу Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ проходить в Тбілісі з 1 по 5 липня.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ