Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація від Вселенського патріарха приїде в Україну святкувати Хрещення

На запрошення Президента України Петра Порошенка до Києва на святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України прибуде високоповажна делегація з Константинополя від Вселенського патріарха Варфоломія. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook Української помісної православної церкви.

"Вселенський патріарх Варфоломій і перші особи інших помісних православних церков проігнорували запрошення УПЦ МП на святкування 1030-річчя хрещення Русі-України. Проте не відмовив Президентові України - повноважна делегація від Церкви-Матері в Україні на свято все ж буде", - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що інші помісні православні церкви, "щоб витримати вже усталений "церковно-дипломатичний протокол"", відправляють до Росії свої делегації на максимально можливому низькому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі 27 і 28 липня у Києві буде проведено молебні і організовано хресні ходи від православних церков Київського і Московського патріархатів.

Святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України відбуватиметься згідно з указом Президента від 8 серпня 2017 року.

19 липня на засіданні Оргкомітету з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що на святкування ювілею хрещення Русі-України запрошені іноземні гості, представники православних і католицьких церков світу, зокрема офіційна делегація Вселенського патріархату, представники українських церков у діаспорі.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ