Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Демків розповів, який бюджет ухвалила Львівська обласна рада

Сьогодні, 6 січня, перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич провів селекторну нараду із головами районних державних адміністрацій та міськими головами міст обласного підпорядкування.

Участь у селекторній нараді також взяли заступники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич під час розгляду питання Про формування бюджетів територіальних громад області на 2012 рік наголосив, що станом на 5 січня в області затверджено лише 10 місцевих бюджетів із 731 бюджету, зокрема затверджено обласний, міські бюджети міст Дрогобича, Моршина, Нового Роздолу, Стрия, Трускавця, Червонограда, а також Буський, Сколівський та Стрийський районні бюджети.

«Сьогодні не затверджено жодний сільський, селищний та міський бюджети міст районного значення. Хоча в інших областях цей процес на завершенні», - сказав Богдан Матолич і наголосив, що з метою забезпечення своєчасного фінансування першочерговихвидатків голови райдержадміністрацій та міськвиконкомів повинні забезпечити затвердження усіх районних та міських міст обласного значення бюджетів у найближчим час, а також не пізніше, ніж у двохтижневий термін після затвердження районного (міського міста обласного значення бюджету), затвердити сільські, селищні та міські (міст обласного значення) бюджети.

«Вчора сесія Львівської обласної ради затвердила обсяги субвенцій для кожного бюджету міста і району, які необхідно врахувати в місцевих бюджетаху сумі 2,4 млрд. грн.

У цілому обсяг обласного бюджетуна 2012 рік затверджено в обсязі 4 мільярди 296 млн. грн., що на 548 млн. грн. або 14,6 відсотка більше затвердженого обсягу на 2011 рік.

Обсяг надходження податків і зборів визначено в сумі 1 млрд. грн., що більше на 11 відсотків очікуваного надходження платежів 2011 року.

На 2012 рік для обласного бюджету визначено дотацію вирівнювання з державного бюджету в обсязі 841,6 млн. грн., що більше її обсягу 2011 року на 177,1 млн. грн. або 26,7%.

У проекті збільшено видатки на заробітну плату на 17-20% у зв'язку з поетапним підвищенням мінімального розміру заробітної плати та посадового окладу працівників бюджетної сфери, оплату енергоносіїв на 27% і медикаментів та харчування – 7,9% з урахуванням інфляційних процесів.

Вперше у державному бюджеті на 2012 рік передбачено субвенцію для кожного бюджету міста та району області на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у сумі 99,3 млн. грн., обласного бюджету для подальшого розподілу між бюджетами місцевого самоврядування – 37,7 млн. грн. (разом по області 137 млн. грн.).

Окрім цього, в обласному бюджеті на реалізацію низки регіональних програм передбачаються кошти в сумі понад 101 млн. грн., які будуть розподілятися між розпорядниками коштів, районами та містами додатково.

Головним розпорядникам коштів обласного бюджету, головам райдержадміністрацій та міськвиконкомів необхідно терміново забезпечити виконання показників обласного та інших місцевих бюджетів, а також організувати роботу у відповідних міністерствах та відомствах з отримання додаткових нерозподілених коштів», - повідомив Богдан Матолич.

Начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Олег Демків наголосив на необхідності проведенні належної роботи із відповідними службами заради прийняття збалансованих місцевих бюджетів, які були б реальними до виконання як за дохідною, так і видатковою частинами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ