Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

День в історії: фатальне падіння Міхаеля Шумахера

П’ять років тому семиразовий чемпіон світу Формули 1 Міхаель Шумахер впав, катаючись на лижах, і отримав важку травму мозку, наслідки якої не минули й донині.
Семиразовий чемпіон світу Формули 1 Міхаель Шумахер

Наприкінці грудня 2013-го – за рік після відставки з Формули 1 - Міхаель Шумахер з родиною відпочивав у французьких Альпах. 29 грудня під час катання на лижах зі своїм 14-річним сином Міком Міхаель впав і вдарився головою в каміння.

Удар виявився сильним – попри те, що Шумахер був вдягнутий у шолом, травма виявилась вкрай небезпечною. Німця негайно гелікоптером доправили до шпиталю Гренобля, де дві термінові операції врятували йому життя й стабілізували стан. Невдовзі Шумахер впав у медичну кому.

З того часу і понині з’являється багато чуток щодо стану Міхаеля, але його родина завзято охороняє приватність його життя й майже не надає подробиць щодо здоров’я Шумахера.

У червні 2014 року було повідомлено, що він вийшов з коми. Після тривалого перебування в лікарні в Лозанні, Міхаель переїхав до власного дому на Женевському озері, де для нього була обладнана медична кімната.

Наразі Шумахер продовжує реабілітацію, а його менеджер Сабіне Кем повідомила, що стан гонщика поступово покращується.

Трагічний випадок із семиразовим чемпіоном світу став важким ударом для спільноти Формули 1, але вболівальники Міхаеля та всі, хто знав його в паддоці, сподіваються, що незабаром він здобуде найголовнішу перемогу в своєму житті – у боротьбі за одужання – і колись знову з’явиться на піт-лейн, нехай і в ролі гостя.

ua.motorsport.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ