Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Формула 1 анонсувала 24 етапи у 2023 році

Формула 1 оприлюднила календар із 24 гонок на сезон 2023 року, який розпочнеться в Бахрейні в березні та завершиться в Абу-Дабі в листопаді.
Натисніть для повного перегляду

Як зазначає видання F1-ukraine, календар, який є найбільшим в історії Формули 1, включає Гран Прі Монако, майбутнє якого було під сумнівом, а також Гран Прі Лас-Вегаса та Китаю.

Протягом останніх тижнів власники Формули 1 (компанія Liberty Media) підготували календар, який тепер був ратифікований електронним голосуванням Всесвітньої ради автомобільного спорту FIA (WMSC).

Одне з важливих міркувань, яке було зроблено, полягає в тому, щоб календар Формули 1 уникав прямого зіткнення з 24 годинами Ле-Мана.

Престижні гонки на спортивних автомобілях мають відбутися 10-11 червня, це буде на тижні між Гран Прі Іспанії та Канади.

Президент FIA Мохаммед Бен Сулаєм сказав: «Присутність 24 гонок у календарі Чемпіонату світу FIA з Формули 1 на 2023 рік є ще одним доказом зростання та привабливості спорту в глобальному масштабі.

Додавання нових місць і збереження традиційних змагань підкреслює надійне управління спортом з боку FIA. Я радий, що у 2023 році ми зможемо донести нову еру захопливих гонок Формули 1, створену за Регламентом FIA 2022, до ширшої бази вболівальників. Створюючи календар Формули 1 на 2023 рік, члени WMSC також пам’ятали про час проведення престижних 24 годин Ле-Мана».

У розкладі було кілька цікавих перетасувань дат із стандартних: Гран Прі Азербайджану перенесено з червневого терміну на 30 квітня, лише за тиждень до Гран Прі Маямі.

Попри те, що Формула 1 заявила, що хоче зробити розклад більш регіональним, аби уникнути непотрібних подорожей по всьому світу, деякі події, особливо в Північній Америці, залишаються дуже рознесеними.

Гран Прі Маямі відбудеться 7 травня, Гран Прі Канади — 18 червня, Остін — 22 жовтня, а перша Гран Прі Лас-Вегаса — 18 листопада.

Фактично, Лас-Вегас став передостаннім раундом й стане частиною «подвійного» вікенду разом із фіналом в Абу-Дабі, оскільки Формула 1 завершить календар в останні вихідні листопада.

Гран Прі Китаю, призначений на 16 квітня, поки матиме статус тимчасового за умови зняття обмежень, пов’язаних із коронавірусом.

Стефано Доменікалі, президент і генеральний директор Формули 1, додав: «Ми раді оголосити про календар на 2023 рік із 24 гонками по всьому світу. Формула 1 має безпрецедентний попит на проведення гонок, і нам важливо знайти правильний баланс для всього спорту.

Ми дуже задоволені сильним імпульсом, який продовжує відчувати Формула 1, і це чудова новина, що ми зможемо представити нашим пристрасним уболівальникам поєднання нових захопливих місць, таких як Лас-Вегас, для Чемпіонату з дуже улюбленими місцями по всій Європі, Азії та Америці».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ