Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутат Шевченко зустрівся у Мінську з невизнаним президентом Білорусі Лукашенком

фото - БелТА
фото - БелТА
фото - БелТА
фото - БелТА
фото - БелТА
фото - БелТА
1/3
Народний депутат від партії "Слуга народу" Євген Шевченко зустрівся у Мінську з невизнаним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомляє білоруське видання “БелТА”, а також сам нардеп Шевченко у своєму Telegram-каналі.

Зокрема він написав:

“Я знову в Мінську. Тепло, смачно, спокійно. Білоруси якісь справжні. Ніби й не зіпсувалися, якась неймовірна людяність”

За даними видання “Белта”, зустріч з Лукашенко відбулася у офіційній резиденції президента Білорусі – палаці Незалежності.

Лукашенко зазначив, що розраховує, що спілкування з Шевченком стане “добрим сигналом і сприятиме розвитку відносин двох країн”. Зокрема він зазначив:

“Приємно з вами зустрітися. Виявляється, є ще в Україні люди, які поважають Білорусь”

Шевченко відповів, що “давно мріяв” познайомитися з невизнаним президентом Білорусі. Він сказав:

“Не просто поважають, а люблять і цінують. Для мене дуже велика честь з вами познайомитися, я давно мріяв. Правда, щиро”.

Додатково

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко у коментарі "Укрінформу" заявив:

"Народний депутат Шевченко не був делегований фракцією, партією "Слуга народу", Міністерством закордонних справ чи Офісом Президента України на проведення будь-яких перемовин з офіційними особами Білорусі. Він також не перебуває у складі парламентської делегації до Республіки Білорусь".

Відповідно, за словами політика, всі зустрічі, які проводить чи буде проводити Шевченко, є його особистою ініціативою. Він діє як приватна особа, а не представник держави. Корнієнко також додав:

"Я вважаю, що подібні дії як мінімум порушують порядок реалізації зовнішньої політики в Україні та принцип узгодженості дій всіх гілок влади у міжнародних відносинах. Очікується, що фракція вимагатиме від пана Шевченка пояснень по його поверненню".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ