Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати ЛОР вимагають заборонити діяльність «Свідків Єгови»

Депутати Львівської обласної ради звертатимуться до Верховної Ради України з вимогою визнати церкву «Свідків Єгови» незаконною та рекомендацією заборонити її діяльність на території України. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі ЛОО УНП.
Таке рішення було прийнято під час засідання постійної комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму 20 грудня цього року. Звернення планують винести на розгляд сесії Львівської обласної ради 26 грудня 2006 року.
За словами депутата Львівської обласної ради, секретаря фракції УНП Олега Немчінова, комісія отримала звернення від християнських церков стосовно появи книги «Кінець фальшивої релігії вже близько!», яку розповсюджують «Свідки Єгови», яка принижує релігійні почуття більшості українських громадян, котрі належать до традиційних християнських конфесій.
Депутати розглянули і одноголосно вирішили доручити виконавчим органам обласної державної адміністрації, зокрема, управлінню внутрішньої політики та відділу релігій, підготувати проект звернення обласної ради до Верховної Ради України з вимогою визнати церкву «Свідків Єгови» незаконною та рекомендувати заборонити її діяльність на території України.
«Протягом багатьох років на адресу владних органів надходили численні листи зі скаргами на діяльність цієї секти. Громадяни розповідають, що в результаті діяльності «Свідків Єгови» руйнуються сім’ї: батьки залишаються без дітей, діти без батьків і фактично йде насадження тоталітарної релігії. Облрада, на жаль, не має права законодавчої ініціативи, але ми сподіваємося на підтримку колег з Верховної Ради. Переконаний, що обласна рада підтримає запропонований проект звернення», — додав Олег Немчінов.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ