Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини рекомендують закарпатцям демонтувати пам’ятник великій Угорщині

На сьогоднішній сесії Львівської облради депутати прийняли звернення до Закарпатської обласної ради не допустити побудови пам’ятника, який символізує „велику Угорщину”. На пропозицію голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника, звернення терміново було вирішено надіслати факсом на адресу Закарпатської облради.
„Понад місяць на Верецькому перевалі – на межі Львівської і Закарпатської областей – таємно будують монумент-пам’ятник, який засвідчуватиме, що тут знайшли свою батьківщину угорці”, – йдеться у зверненні.
Як повідомив депутат Олег Тягнибок, монумент практично завершений, і згідно з планом він матиме у висоту 7 метрів і важитиме понад 60 тонн. Стоятиме він серед українських сіл, біля місця заховання не ексгумованих останків 600 розстріляних бійців Карпатської Січі.
Як повідомили депутати, завтра сесія Закарпатської облради розглядатиме питання надання дозволу на будівництво пам’ятника. Водночас, за інформацією депутата Одександра Ганущина, частина депутатського корпусу Закарпатської облради вже висловила подяку львіським колегам за звернення з приводу будівництва пам’ятника.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ