Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати міськради дали рекомендації з покращення умов утримання у колонії №30, а також ініціюють створення комісії, яка б контролювала подібні установи

Ініціативна депутатська група на чолі з Олегом Сорочкіним разом з юристами відвідали Личаківську виправно-трудову колонію №30, де ознайомилась з умовами утримання в’язнів. Як зазначив Олег Сорочкін депутати поспілкувалися з в’язнями, які завдали собі шкоди, порізавши вени. В основному це молоді люди 1980-1985 року народження, які мотивували свій вчинок не поганими умовами утримання, а нелюдським ставленням до них керівництва установи. В’язні також стверджують, що такі акції відбувалися не лише в їхній установі, проте інформація про інші випадки не дійшла до ЗМІ.
Депутатська комісія  також побачила, що у виправній установі одного рівня безпеки є неоднакові умови утримання в’язнів. Якщо у 5-му секторі умови досить пристойні, то у першому вони є жахливими і непридатні для життя людей. Депутатська комісія виробила рекомендації для проведення певних заходів у цій установі, зокрема провести незалежний медичний огляд ув’язнених, провести фінансовий моніторинг щодо виплати зарплати ув’язненим і налагодити контакти ув’язнених з правозахисними структурами. Також створити тимчасову депутатську комісію, яка б відвідувала подібні установи. За словами Юрія Кардашевського, у першому секторі перебувають „відкатники”, які відмовляються працювати, тому в них такі жахливі умови. Начальник Департаменту виконання покарань Василь Ільницький зазначив, що державне фінансування колонії є дуже незначним, зараз колонія №30 має кредиторську заборгованість підприємствам, які надали їй послуги на 909 тисяч гривень. Також є податкова заборгованість. Держава на один день побутового утримання в’язнів мала б виділяти 5 грн. 55 копійок, тоді як виділяє 1 грн. 82 коп. На харчування держава мала б виділити 3 грн. 20 коп., тоді як надходить 64 копійки, тому колонія мусить сама на себе заробляти. Василь Ільницький запропонував підприємцям розмістити в них верстати для виробництва в приміщення, яке має 200 квадратних метрів для забезпечення в’язнів роботою.
Нагадаємо, 13 травня 24 в’язні Личаківської виправно-трудової колонії завдали собі тілесних ушкоджень на знак протесту щодо порушення умов їхнього утримання у тюрмі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ