Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львова не дали виконкому право роздавати містобудівні умови та обмеження

Учора, 31 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати не підтримали питання про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради. «За» таке рішення проголосувало тільки 32 депутати, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Причиною негативного голосування депутатів став один із пунктів ухвали, який пропонував визначити виконавчий комітет Львівської міської ради спеціально-уповноваженим органом містобудування та архітектури з питань видачі містобудівних умов та обмежень.

Проти цього виступила фракція ВО «Свобода». Як зазначив Андіян Гутник, це породить свавілля, адже у випадку порушень не буде персональної відповідальності, а колегіальний орган притягнути до відповідальності практично не можливо.

Він пояснив, що цей пункт ухвали передбачає, що містобудівні умови та обмеження замість начальника управління архітектури чи директора департаменту містобудування видаватиме виконком, який є повністю підконтрольним міському голові Львова.

Окрім того, голова фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Петро Адамик наголосив, що ухвалу не можна підтримати, адже вона з’явилася лише напередодні сесії увечері і депутати не могли ознайомитись із нею.

Депутат від БПП Григорій Козловський також висловився з цього питання і сказав: «Якщо це питання, не дай Бог, пройде, то отримання дозволу на будівництво у Львові виглядатиме, як хресна хода. Забудовники змушені будуть на колінах шурувати на виконком за дозволом».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ