Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати облради хочуть почути, де поділись 50 млн євро на протипаводкові заходи

Перевірити діяльність «Львівської обласної дирекції з протипаводкового захисту» на предмет законності використання коштів іноземного кредиту в розмірі 50 мільйонів євро, вважає за доцільне депутат Львівської обласної ради від УНП Михайло Бакай. Відповідний депутатський запит було підтримано 13 квітня під час чергової сесії ЛОР, – повідомила прес-служба ЛОО Української Народної Партії.

 

“Львівський регіон дуже часто потерпає від шкідливої дії паводків, які завдають значної шкоди не лише екології та навколишньому природному середовищу, населеним пунктам, землям, але й спричиняють значні руйнування людського майна, -- йдеться у тексті запиту. -- Зважаючи на це, щороку держава витрачає значні кошти з державного бюджету на ліквідацію наслідків лиха. Хоча як показує досвід, виділені кошти розкрадаються різними гілками місцевої влади, про що свідчить ряд порушених кримінальних справ правоохоронними органами. Однак, навіть це не стає перепоною для відмивання державних коштів у власні кишені можновладців”.

 

За словами депутата, “право на життя” отримала чергова структура, а саме «Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту» на чолі з новопризначеним керівником Сачко С.В., яка начебто покликана ліквідовувати наслідки стихійних лих. Насправді ж відкрито чергові рахунки для отримання державних коштів, які знову перекачуватимуться підрядним та субпідрядним організаціям з ознаками фіктивності. Останні ж приступивши до виконання робіт і, як завжди, не зможуть їх закінчити, начебто через брак коштів.

 

Як відомо, згідно постанови КМУ №856 «Про залучення у 2009 році іноземного кредиту під державну гарантію для реалізації інвестиційного проекту комплексного протипаводкового захисту у Львівській області на 2009 – 2011 роки» від 8 липня 2009 року (із змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 7 жовтня 2009 року, № 1070), було передбачено залучення іноземного кредиту під державну гарантію в сумі 50 мільйонів євро. Позичальником для реалізації цього інвестиційного проекту у Львівській області є державне підприємство “Львівська обласна дирекція з протипаводкового захисту.

 

“Ця інформація насторожує, -- вважає Михайло Бакай. -- Адже не виключено, що створення цього підприємства та залучення вказаного кредиту під державні гарантії знову ознаменується черговою спробою чиновників привласнити державні кошти, які призначені для спасіння людей від паводку”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ