Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати облради вимагатимуть від ВРУ та Генпрокуратури дати юридичну оцінку діяльності «Свідків Єгови»

На сесії Львівської обласної ради, яка розпочнеться завтра, буде зачитано звернення до Верховної Ради України та Генпрокуратури, у якому депутати проситимуть розслідувати діяльність «Свідків Єгови» як організації, що займається поширенням деструктивної релігії. Таке рішення, з відповідним внесенням коректив до порядку денного сесії  було прийнято на сьогоднішньому засіданні президії Львівської облради.
Автором звернення є член постійної депутатської комісії з питань культури, духовного відродження, ЗМІ та туризму, депутат облради від УНП Олег Немчінов. «У цьому зверненні немає жодного обговорення чи оцінки діяльності «Свідків Єгови», а є лише інформація про юридичний аспект конфлікту – поширення організацією публікації «Кінець фальшивої релігії», – сказав Немчінов. За словами Немчінова, він отримав листи-звернення від представників християнських конфесій Львівщини (Львівська архиєпархія УГКЦ, Львівська єпархія УПЦ, Львівська єпархія УАПЦ, Управління Львівської архидієцезії Римо-католицької церкви), в яких депутата просили захистити релігійні почуття парафіян збурені брошурою «Свідків Єгови», в якій містилась публікація «Кінець фальшивої релігії вже близько!»
«У цій публікації, яку отримала від «Свідків Єгови» значна кількість наших парафіян, міститься малюнок, що завідомо ображає їх релігійні почуття. Виходячи з тексту публікації, на ньому зображена повія, яка символізує світову релігійну систему та яка ніби осідлала світові політичні системи в образі звіра. Дуже образливим для наших парафіян є те, що ця повія зображена на фоні виключно християнських храмів, про що однозначно свідчить як архітектура зображених будівель, так і наявність хреста над куполом одного з храмів», – йдеться у тексті, скерованому до депутата.
Спочатку голова Львівської облради Мирослав Сеник запропонував розглянути звернення в окремому порядку на наступній сесії ЛОР, яке має відбутися 29 грудня, мовляв, питання стосується релігії, а тому воно делікатне. «А коли зважати, що зараз передсвятковий період – це питання двічі делікатне», – зазначив Сеник. Втім, після виступів депутатів облради було прийнято рішення доопрацювати питання на депутатській комісії, і на сесії вже зачитати звернення і скерувати його до Верховної Ради та Генпрокуратури.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ