Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати показали бажання жити і заробляти при будь-якій владі

Результат голосування за недовіру Салу був прогнозованим. Таке рішення і позиція депутатів показали тільки одне – для них публічна політика – це одне, а бажання жити і заробляти при будь-якій владі – це зовсім інше. Сама така подвійна мораль відобразилася у зіпсованих бюлетенях, що містили по дві позначки. Таку думку у коментарі Гал-інфо висловила політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська.

За її словами, питання «Про недовіру голові Львівської обласної державної адміністрації» було внесено в порядок денний сесії та підтримано лідерами опозиційних партій – не тому, що потрібно усунути від влади нового губернатора.

«Це було зроблено для того, щоб переконатися у силі чи безсиллі лідерів фракцій керувати своїми депутатами, перевірити самих депутатів, на скільки далеко вони ладні зайти, якщо їхны інтереси суперечать інтересам партії», - вважає Оксана Дащаківська.

Вона також наголосила: «Процедура голосування показала, що депутати недовіряють навіть один одному. Більшість фракцій була змушена вдаватися до контролю за волевиявленням своїх членів».

Однак, на думку Оксани Дащаківської, для виборців ці події навряд чи щось означають.

«Так, вони не раді Салу, але й довіра до обраних депутатів також падає. Навряд чи і виборці чекали недовіри. Не думаю також, що це голосування вплине на рейтинги політичних партій – адже вибори через 2 роки, навряд чи тоді матиме серйозне значення голосування за недовіру», - сказала Дащаківська.

Політолог також додала: «Згідно з чинним Законом «Про місцеві адміністрації» Президент може звільнити Олега Сала з посади голови Львівської ОДА, навіть якщо проголосувала проста більшість. Однак, думаю, що наразі змін не буде».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ