Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Хто може стати головою Львівської ОДА

Львівську ОДА повинна очолити людина, яка чітко розуміється на економіці. Однак наразі виглядає так, що вибір кандидатів буде проводитись між кандидатами управлінцями та між партійцями. Про це сьогодні, 27 лютого, в коментарі Гал-інфо розповів керівник аналітичної групи «Реальна політика» Олександр Антонюк.

За його словами, в ідеалі це мала б бути кандидатура на зразок Миколи Кмітя, який раніше займав цю посаду.

«Однак, враховуючи політичну та партійну кон’юнктуру у Львівській обласній раді Кміть може не погодитись на таку пропозицію, зрештою, зважаючи на це йому можуть цього і не запропонувати», - зазначив аналітик.

Він також додав, що є варіант того, що політична партія «Свобода» буде намагатися просувати на цю посаду своїх людей.

«Наприклад, таким чином вони можуть забрати з парламенту тих, хто їм там не вигідний, скажімо, Юрія Михальчишина. Зараз активно обговорюють кандидатуру нардепа від «Свободи» Ірини Сех. Її вважають одним із вірогідних кандидатів на цю посаду, але тут присутній юридичний момент. Враховуючи повернення до Конституції 2004 року, вона повинна буде скласти депутатський мандат, а провести довибори не вдасться. Зараз цього робити не бажано, адже фракція втратить одного депутата, а нині ситуація така, що кожен голос на вагу золота. Вважаю, що не логічно на такі посади призначати депутатів-мажоритарників», - сказав Олександр Антонюк.

Він також зазначив, що ще однією кандидатурою може бути свободівець, колишній голова Львівської облради, а нині нардеп Олег Панькевич.

«Це теж досить реальна кандидатура», - пояснив Антонюк.

За його словами, ще однією кандидатурою, яку часто називають, є перший заступник голови Львівської облради Василь Пісний.

«Однак кандидатура Пісного має деякі обмеження. Його можуть просувати і лобіювати, однак є питання, чи пройде він люстрацію, зважаючи на його попередній досвід», - зазначив аналітик.

Олександр Антонюк додав, що новий голова Львівської ОДА, враховуючи те, що країна не має президента, повинен буде добре комунікувати з урядом.

«Потрібно, щоб він мав вплив і довіру, для того, щоб йому не заважали втілювати корисні ініціативи та щоб сприяли у розвитку регіону. Треба також враховувати специфіку Львівщини, яка має не найкращі показники, тому люди не дуже рвуться працювати тут саме через складну економічну ситуацію. Тому в ідеалі голова Львівської ОДА має бути добрим економістом та управлінцем», - зазначив Антонюк.

Він також вважає, що на цю посаду не поставлять людину з іншої області, а швидше за все віддадуть її вихідцю з Львівщини.

Фото - varianty.net.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ