Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Олег Сало може стати новим головою Державної пенітенціарної служби

Екс-керівник міліції низки областей України і колишній голова Львівської ОДА часів Януковича Олег Сало може стати новим головою Державної пенітенціарної служби. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомив екснардеп Дмитро Добродомов.

“Впізнаєте? Це – Олег Сало! Одіозний екс-керівник міліції низки областей України і колишній голова Львівської ОДА часів Януковича, котрий під час Революції Гідності тікав з Галичини далі, ніж бачив. До речі, був призначений тодішнім режимом саме для силових рішень у непокірному регіоні. Не кажучи вже про низку корупційних скандалів, котрі рясно переслідують його «блискучий кар‘єрний шлях». Так ось, за наявною в мене інформацією, цього персонажа невдовзі можуть призначити головою Державної пенітенціарної служби!.. Не більше, і не менше! Для людей обізнаних не треба пояснювати увесь цинізм такого рішення. Цим поверненням одіозного чиновника нинішня влада в черговий раз доведе, що не тільки має коротку пам’ять, але і нехтує своїми обіцянками перед виборцями”, – зазначив Добродомов.

Політик нагадав, що у кінці 90-х Сало зробив кар’єру у львівській міліції, хоча уже тоді парламентський комітет з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією звинувачував його у різних махінаціях – зокрема, у реєстрації нерозмитнених машин та видачі членам злочинних угруповань спецпосвідчень на автомобілі.

“У часи Помаранчевої революції Олег Сало вже очолював міліцію Львівської області – після чого нове керівництво МВС звинуватило його у виведенні державних коштів на будівництво дач своїм попередникам. Тоді ж його звільнили з органів, відкрили кримінальні справи і оголосили у міжнародний розшук. Через суди він зміг припинити всі відкриті справи, але не зміг пройти до Верховної Ради, оскільки «прогресивні соціалісти» Наталії Вітренко, від партії якої він балотувався, не подолала бар’єр.

У 2010 році Сало отримав посаду голови УМВС у Рівненській області, став радником міністра внутрішніх справ. А потім щороку мандрував різними посадами, аж поки наприкінці 2013 року не став головою Львівської ОДА. Тоді його у Львові зустріли вигуками «Ганьба!», а депутати облради у рекордно короткий термін проголосували за недовіру новому губернаторові.

Далі була Революція Гідності, на початку якої Львівська ОДА під керівництвом Сала зверталася до суду з вимогою заборонити мітинги на підтримку євроінтеграції. Зрештою під тиском протестів Сало публічно написав заяву на звільнення з посади і втік зі Львова…

Після цього Сало зник із політики і зосередився на своїх бізнесах, найвідомішим із яких є готельно-ресторанний комплекс «Золота форель» у селі Коростів Сколівського р-ну Львівщини. Кажуть, що саме там його й можна найчастіше побачити тепер”, – розповів Добродомов.

Втім, невдовзі, каже політик, для одіозного прихвосня Януковича все знову може змінитися, адже команда президента Зеленського вирішила повернути його до влади – в одну з найкорумпованіших структур – Державну пенітенціарну службу.

“Направду, ну що може дати країні людина, яка роками стояла на сторожі того, щоб ніяких змін в Україні не було?! Цікаво, як у команді ЗЕ пояснять таке рішення?” – додав Дмитро Добродомов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ