Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Сокільник вирішили оголосити недовіру секретарю сільради

Депутати Сокільницької сільської ради вирішили оголосити недовіру секретареві сільради Андрію Барановському і планують поставити питання про позбавлення його займаної посади. Таке рішення було прийнято під час учорашньої сесії сільради.
 Позбавити секретаря посади депутати планують під час чергової сесії сільради 14 лютого.
Вдатися до такого заходу депутати вирішили після відповідей секретаря на депутатський запит, під якими стояли підписи 18-ти з 25-ти місцевих депутатів.
У запиті депутати просили надати інформацію щодо виділення кількох земельних ділянок під будову діагностичного центру, розміщення магазину та піцерії.
Звітувати секретарю довелося в присутності гостей з району – голови Пустомитівської районної ради Ярослава Дробота, його заступника, а також депутата Львівської обласної ради Володимира Шуркала.
На вимогу депутатів, секретарю відмовили в проханні підготувати відповіді на запит протягом наступних десяти днів.
Одним із пунктів депутатського запиту стало обвинувачення про те, що секретар сільради здійснює тиск на депутатські комісії при розгляді заяв та даються вказівки, як вирішувати те чи інше питання. У свою чергу Барановський заперечив, що приведені депутатами приклади щодо написів прізвищ олівцем на проектах рішень можна вважати тиском. Однак із цим твердження депутати не погодились, вважаючи, що такі дії посадовця є неприпустимими.
Решта претензій депутатів стосувалися щодо помилок, знайдених у текстах рішень. Характер наведених помилок, на думку депутатів, свідчить про їхнє зумисне походження. Зокрема, особливе незадоволення викликало рішення, в якому сказано про те, що одному з підприємств у рішення замість 30 соток було зазначено 60. Це, на думку представників депутатського корпусу, є свідченням фальсифікацій рішень.
Ще одним порушенням, які виявили депутати, стало виділення ділянки під будівництво у кварталі забудови по вулиці Шептицького громадянки Параскевії Скіро в кінці жовтня минулого року. Депутати доводили, що рішення сфабриковане, оскільки коли підняли протоколи рішень, виявилося, що згадане рішення йшло за номером 179, проте на руки депутатам видавали майже аналогічне рішення, але вже за номером 199.
Крім того, було наведено ще цілий ряд звинувачень щодо виділення, фактичного розташування тих чи інших ділянок, та документального погодження їх.
Загалом, відповіді секретаря сільради не задовольнили депутатів, викликавши велике незадоволення у частини з них. Водночас інша частина захищала Барановського. Дійшло до того, що в депутатські суперечки втрутилися присутні гості, зокрема депутат облради Шуркало, який став на захист Барановського, а також звинуватив деяких депутатів у отриманні грошей за полагодженні зі сільрадою тих чи інших питань. Це викликало обурення частини депутатів, які вважали це тиском представника облради.
Наприкінці сесії депутати вирішили оголосити недовіру секретарю сільради Андрію Барановському й позбавити його посади шляхом винесення питання на голосування. Проте внаслідок тривалої суперечки було вирішено перенести питання висловлення недовіру на наступну сесію 14 лютого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ