Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Дерибан 300 млн грн. Міноборони: НАБУ завершило розслідування

Серед підозрюваних депутат України VIII скликання, колишній перший заступник Начальника Генерального штаба ЗСУ

Фото: Depositphotos

НАБУ і САП завершили слідство у справі щодо заволодіння коштами Міністерства оборони України на суму понад 312 млн грн.

Серед підозрюваних депутат України VIII скликання, колишній перший заступник Начальника Генерального штаба ЗСУ та ще 4 особи, повідомляє НАБУ у телеграмі.

Як встановило слідство, у 2018 році Міністерство оборони України уклало з підконтрольними нардепу компаніями контракти на будівництво до 2021 року захищених складів зберігання ракет та боєприпасів Збройних Сил України на загальну суму орієнтовно 3 млрд грн. Аби заволодіти чистиною цих коштів, нардеп та його помічник шляхом залучення службових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних Сил України забезпечили прийняття змін до постанов КМУ, які дозволяли перерахування авансу на будівництво у розмірі 80% від загальної вартості контрактів.

У результаті протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 312 млн грн. Втім, будівництво об’єкта, який мав би підсилити обороноздатність країни, фактично не розпочали, а отримані кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ