Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Державне рейдерство – нове явище в економіці з 2010 року – Наталя Королевська

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні зросла на 109 тисяч. В основному це представники малого та середнього бізнесу, які почали здавати свідоцтва про реєстрацію і закриватися. Про це сьогодні, 25 січня, під час брифінгу в ході Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу, яка відбувається у Львові, повідомила народний депутат, голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська.

Причина, на думку депутатки, тотальне рейдерство відносно підприємців з боку держави.

«Підприємства обкладають штрафами, видають незрозумілі акти перевірок, після цього підприємство заривають, доводять до банкрутства, виставляють на біржу. Згодом його викуповують і ділять між собою чиновники», – стверджує голова комітету.

За її словами, такий спосіб рейдерства набув поширення в 2010 році.

«Досі було рейдерство між комерційними структурами, і ми намагалися його припинити. Але такий удар з боку держави призводить до того. що підприємці стоять на роздоріжжі: або взагалі закриватися, аби йти в тінь. Тому як мінімум на 10 % збільшилася тіньова економіка: люди вимушені були йти в тінь, бо неможливо чесно працювати в тих умовах, які запропонувала держава. Або ж намагаються не ризикувати, перетерпіти і перечекати, щоб зберегти той капітал, який вдалося заробити раніше», – говорить Королевська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ