Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Держкіно скасувало прокатні посвідчення на фільми за участю Ярмольника та Алфьорової

Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на фільми з участю Леоніда Ярмольника та Ірини Алфьорової. Про це інформують у прес-службі Держкіно.

Рішення прийняте відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію», пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року №1315 та наказу Міністерства культури України від 22.10.2018 №914 про внесення Ярмольника Леоніда Ісааковича та Алфьорової Ірини Іванівни до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Таким чином, Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на такі фільми:

  • (з участю Ярмольника Леоніда Ісааковича)
  • «Кохання у великому місті 2», реж. Вайсберг М.;
  • «Лузер», реж. Абдулов О.;
  • «Божа тварина», реж. Данелія-Юркова Г.

(з участю Алфьорової Ірини Іванівни)

  • «Зірка шерифа», реж. Літус М.;
  • «Втрачений рай», реж. Рожко В.

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Відповідно до чинного законодавства України, після включення одного з учасників фільму до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, Держкіно автоматично скасовує державну реєстрацію і визнає недійсними прокатні посвідчення, видані на такі фільми. Хочу зауважити, що всього на сьогодні на цій підставі скасовано державну реєстрацію 233-ох фільмів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ