Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держкомтелерадіо звітував про виконання програми «Українська книга»

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі Держкомтелерадіо, колегія Держкомтелерадіо заслухала та обговорила звіт щодо реалізації бюджетної програми «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга» в 2015 році.

На цю програму Державним бюджетом України було передбачено найбільшу суму за весь час існування програми – понад 40 млн. грн.

До переліку книжкових видань, які було заплановано випустити за програмою в 2015 році, було включено 255 видань 63 видавців загальним тиражем 495,5 тис. примірників.

Закупівля послуг з підготовки, виготовлення і доставки видань здійснювалася шляхом застосування переговорної процедури закупівлі відповідно до статті 39 Закону України «Про здійснення державних закупівель». За результатами проведення зазначених процедур акцептовано 255 пропозиції та укладено 255 договорів про закупівлю на послуги з підготовки, виготовлення і доставки видань.

У рамках програми були профінансовані видання на виконання Указів та розпоряджень Президента України, постанов Верховної Ради і розпоряджень Кабінету Міністрів України, а також відповідно до відзначення пам’ятних та ювілейних дат. Зокрема, видано 5-й та 6-й томи Шевченківської енциклопедії, книги І та ІІ 10-го тому, І та ІІ 46-го тому, а також 22-й том праць М. Грушевського. Побачили світ видання про трагічні події голодоморів 1921-1922 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр., книги до увічнення пам’яті героїв Небесної сотні, учасників Революції Гідності, до відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького, 200-річчя від дня народження Михайла Вербицького та інші.

Також видавцями забезпечено випуск творів Івана Франка, Олени Пчілки, Михайла Коцюбинського, Івана Котляревського, Володимира Винниченка, Павла Загребельного, Феодосія Рогового, Бориса Грінченка, Максима Рильського, Івана Багряного, Дмитра Павличка та ін.

Окрім цього, в рамках програми побачила світ низка різножанрових видань серії «Бібліотека українського воїна», які передаються у військові частини та безпосередньо у зону АТО.

«Ми отримували багато зауважень від громадських організацій, видавництв, письменників щодо кулуарності й невідповідності потребам часу процесу формування програми «Українська книга», - зазначає Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. – Тому змінили порядок відбору книг, встановили нові, більш прозорі правила. Відтепер за новими умовами один видавець може подавати не більше трьох заявок на один тематичний розділ. Ця поправка має унеможливити дисбаланс, який мав місце раніше, коли значну частину коштів отримували кілька великих видавництв. Принципових змін зазнав також розділ, за яким регламентується робота експертної ради. Переконаний, що відтепер процедура формування та реалізації програми «Українська книга» стане максимально прозорою та об’єктивною.»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ