Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Держуправління екології та природних ресурсів у Львівській області звернулось до жителів міста з нагоди проведення в квітні 2006 року “Дня довкілля та місячника благоустрою”

Сьогодні, 6 квітня, Держуправління екології та природних ресурсів у Львівській області звернулось до жителів міста з нагоди проведення в квітні 2006 року “Дня довкілля та місячника благоустрою”. Про це “Гал-info” повідомила прес-служба ЛОДА. Звернення подаємо нижче:

„Шановні краяни!
Життя сьогодні вимагає як загальної, так і кожного із нас особистої,  відповідальності за рідну природу, за здорове довкілля.
Сьогодні все більше і більше куточків рідної землі  подають сигнал тривоги: знищуються унікальні природні екосистеми, засмічуються чудові парки і сквери, лісопарки та ліси, забрудненими залишаються озера та річки, неохайними та неприбраними стають наші міста та села. Страждаємо від цього ми з вами, кожна людина. Справа нашого громадянського сумління зупинити цей   процес. Адже дбайливе ставлення до довкілля – це дбайливе материнське ставлення до життя майбутніх  поколінь на нашій землі.
Ми розуміємо, що успішне вирішення багатьох екологічних проблем на теренах області можливе лише за спільних зусиль громад, місцевих органів самоврядування, органів державної влади.  З цією метою в області оголошено місячних благоустрою та озеленення, який передбачає наведення порядку та покращення санітарного стану в селах і містах, зонах масового відпочинку громадян. Ми закликаємо громади, органи місцевої та державної влади, громадські організації – взяти активну участь у Всеукраїнській акції “Зелений паросток майбутнього”, підготовці та проведенні Дня довкілля, які започатковані в Україні Указом Президента і проводяться 15 квітня цього року.
В рамках цих акцій Держуправлінням екології та природних ресурсів в Львівській області, Громадською радою передбачено проведення відкритих уроків екологічного спрямування у шкільних закладах, виготовлення та розповсюдження листівок на природоохоронну тематику, ініціювання заходів очищення  від сміття, прибережних смуг та водоймищ області, проведення заходів, спрямованих на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, облаштування місць збору, утилізації чи захоронення побутових відходів.
Ми звертаємося до  керівників організацій, установ та підприємств, бізнесменів, всіх небайдужих громадян активно долучатися до заходів з озеленення території, очищення території наших міст і сіл та усіляко сприяти проведенню природоохоронних акцій на території області. Особливе наше звернення до молоді - адже школярі, студентство, наша молодь споконвіку були рушійною та могутньою силою у здійснення нових звершень, ідей і  їм на цій землі жити.
Давайте разом приберемо і озеленимо наш спільний дім, двір, вулицю, школу, приберемо там, де ми найчастіше буваємо, щоб з чистою душею та чистим довкіллям зустріти світле свято  Великодня!”

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ