Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ДФС перевели у статус припинення

Державну фіскальну службу перевели у статус припинення, що є обов'язковим під час реорганізації шляхом поділу, однак вона продовжуватиме реалізовувати повноваження до створення Державної митної служби та старту роботи вже створеної Державної податкової служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Державну фіскальну службу України переведено у статус припинення, що є обов'язковим в рамках поділу. При цьому, для забезпечення виконання функцій, Державна фіскальна служба України продовжуватиме реалізовувати відповідні повноваження до створення Державної митної служби України та повного старту роботи вже створеної Державної податкової служби України", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що процес створення нової Державної податкової служби відбувається надзвичайно динамічно.

Раніше сьогодні Державна податкова служба отримала реєстрацію як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських організацій на основі документів, поданих головою Державної податкової служби України 10 травня 2019 року.

Нагадуємо, що 18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення Державної фіскальної служби на 2 окремих органи — митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

20 березня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб становитиме 24 тисячі гривень.

23 квітня пройшов заключний етап конкурсного відбору на очільника ДПС, який проводила Комісія вищого корпусу державної служби. Переміг Сергій Верланов.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ